Morata sendte Chelsea videre i ligacupen på overtid

Chelseas Willian (nummer to fra venstre) scoret mot Bournemouth i ligacupen onsdag. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Innbytter Álvaro Morata scoret det avgjørende målet på overtid da Chelsea tok seg videre fra ligacupens kvartfinale med 2-1-seier mot Bournemouth onsdag.

Willian fikk en enkel jobb med å sette inn 1-0 i første omgang etter glitrende angrepsspill av Chelsea. Hjemmelaget skrudde på turboen, og Kenedy sendte en overraskende hælflikk til Cesc Fàbregas, som slo 45 grader ut til Willian. Brasilianeren gjorde ingen feil fra fem meter og bredsidet ballen i åpent mål.

London-laget hadde kontroll etter scoringen, og Bournemouth kom ikke på mange visitter foran målet til Willy Caballero.

Kastet på kruttet

Antonio Conte stilte et reservepreget mannskap fra start, men sendte innpå Tiemoue Bakayoko og Eden Hazard med en halvtime igjen. Álvaro Morata fikk også spille et knapt kvarter.

Jordon Ibe var nær scoring for Bournemouth, men innbytteren, som erstattet en skadd Jermain Defoe etter kun 17 minutter, sneiet stolpen med en avslutning fra 17 meter.

Bedre gikk det da Ibe serverte Dan Gosling etter 89 minutter. Gosling bredsidet ballen i lengste hjørnet og så ut til å sikre ekstraomganger.

Skadd King

I stedet dundret Chelsea direkte i angrep. Hazard fant Morata med en hælflikk, og spanjolen tuppet inn seiersmålet alene med Artur Boruc.

– Det viktigste er at vi er i semifinalene, og vi har klart det med mye rotasjon på laget. Jeg er glad for responsen fra de spillerne som har spilt. Jeg er glad på deres vegne, sa Chelsea-manager Conte etter kampen.

– Jeg er også glad for å slippe 30 minutter med ekstraomganger, la han til.

Joshua King var ikke i troppen til Bournemouth. Den norske landslagsspissen har pådratt seg en muskelskade på baksiden av låret og kan miste hele jule- og nyttårsprogrammet.

Chelsea slo følge med Arsenal og Manchester City, som tok seg videre til semifinalen tirsdag, og Bristol City som sto for kvartfinalenes store overraskelse ved å slå ut Manchester United.