Svensk langrennstopp delt i synet etter Russland-avgjørelse

Sveriges landslagssjef Rikard Grip er usikker på hva han synes om visse sider av den russiske utestengelsen.
Sveriges landslagssjef Rikard Grip er usikker på hva han synes om visse sider av den russiske utestengelsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske landslagssjefen i langrenn, Rikard Grip, er usikker på hva han mener om at tidligere dopingdømte russiske utøvere ikke får delta i OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag besluttet styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) å utestenge Russland som nasjon fra lekene i Sør-Korea som straff for landets omfattende dopingprogram.

Samtidig åpnes det for at russiske utøvere kan delta under nøytralt flagg. Utøvere som tidligere har sonet en dopingdom får riktignok ikke delta i vinterlekene i Sør-Korea i februar.

Det betyr blant annet at den russiske langrennssprinteren Natalja Matvejeva kan se langt etter å starte i OL. Hun har tidligere vært tatt i doping.

Rikard Grip er delt i synet på om det er en riktig beslutning.

– Hun har jo tidligere sonet sin straff, men nå får hun en slags påfølgende straff likevel, sier han til den svenske storavisen Expressen.

På direkte spørsmål om det er feil å utestenge Matvejeva fra OL, svarer den svenske langrennstoppen:

– Det er et kjempevanskelig spørsmål å svare på. Dette er jo så himla spesielt. Nei, jeg har faktisk ikke noe godt svar på det, svarer han.