Elverum satte poengrekord i mesterligaen

Elverums André Lindboe ble toppscorer mot Dinamo Bucuresti søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Elverum var uten sjanse for avansement fra mesterligaens gruppespill før søndagens kamp mot rumenske Dinamo Bucuresti, men klarte å mobilisere til 34-33-seier.

Den norske sluttspillmesteren har imponert i mesterligaen denne høsten, men var avhengig av hjelp for å kunne være med og kjempe helt inn om avansement. Elverums mesterligadrøm ble imidlertid knust da både slovenske Velenje og Bjarte Myrhols danske Skjern innkasserte seirer lørdag.

Skjern er gruppeleder og uangripelig for Elverum, mens Velenje er nummer to i gruppa. Elverum kan fortsatte havne på lik poengsum som slovenerne, men vil uansett ryke ut ettersom Velenje har Elverum på innbyrdes oppgjør.

Svak kamp

– Det var synd, men det var dessverre ikke noe vi fikk påvirket, sa Elverum-trener Michael Apelgren til NTB lørdag kveld.

Søndagens kamp mot Dinamo Bucuresti i Romania bar kraftig preg av situasjonen. Gruppejumbo Bucuresti ledet med fem mål i første omgang etter slett forsvarsspill fra Elverum, men nordmennene klarte å utligne til 16-16 til pause.

Elverum kastet bort mange enkle baller i andre omgang, og gjorde det mer spennende enn det burde vært, men takket være 13 mål av André Lindboe og noen avgjørende redninger fra Morten Nergaard på slutten fikk Elverum kampen tilbake i sitt spor.

Poengrekord

Ingen overbevisende forestilling av Elverum, men de fikk likevel kontrollert inn en 34-33-seier.

Det betyr også at hedmarkingene satte ny poengrekord i mesterligaen med ti poeng i gruppespillet. Det er to poeng mer enn i fjor.

– Vi vil sette ny poengrekord for klubben i Champions League, så vi har mye spille for, sa Apelgren før kampen.

Hedmarkingene kan forbedre rekorden når de avslutter gruppespillet mot spanske Ademar León i Terningen Arena neste helg.