Meny

Falla slo tilbake etter dårlige tester

Maiken Caspersen Falla tok en ny sprintseier på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maiken Caspersen Falla (27) har testet dårlig uten helt å vite hvorfor, men var på plass fra start med suveren sprintseier på Beitostølen lørdag.

Da 27-åringen satte inn sitt rykk i den siste motbakken kunne ingen følge, og rykket var antakelig av et slikt kaliber at det fort kunne endt med seier om det hadde vært et verdenscuprenn også.

– Jeg føler at jeg gikk bra i prologen og at jeg var klar og fokusert fra første stavtak. Kvartfinalen var litt tung, og det var ikke 100 prosent. Det er litt å gå på med tanke på toppform. Men det er mye som er bra, og jeg fant rutinene. Det er mye å tenke på. I dag klarte jeg å tenke på alt, men jeg klarte å glemme matpakka. Bortsett fra det gikk det bra, sa en blid Falla i pressesonen.

Samboeren kjørte tilbake fra stadion og hentet matpakka, og det gikk bra det også.

Betenkt

Da NTB møtte Falla under høydeoppholdet i Val Senales for tre uker siden fortalte Falla om at hun hadde en hatt en usikker periode bak seg. Tester viste at noe var feil uten at verken hun eller det medisinske støtteapparatet hadde noen god forklaring på hvorfor.

– Jeg har snakket om at jeg ikke har vært helt i hundre i de siste to månedene. Ting har ikke vært helt som jeg hadde håpet. Etter at jeg kom hjem fra Val Senales har pilene pekt i riktig retning. Testene er slik at enten er de innafor eller ikke innafor, og jeg har vel hatt tester som absolutt ikke har vært innafor. Men på tirsdag før vi dro hit var testen endelig innafor igjen. Da målte jeg det høyeste O2-opptak jeg noen gang har hatt, og da får du litt selvtillit, sa Falla.

Ro

Falla sier at hun ikke har vært bekymret selv om hun ikke har skjønt hva som har vært galt.

– Du føler at du har gjort alt riktig, men så responderer du bare ikke på trening. Så tok jeg det litt med ro, og så hjalp ikke det heller. Og så dro jeg til Val Senales, og plutselig var det bra igjen. Det er litt rart, men sånn er det av og til. Derfor er det ekstra artig å få det til i dag siden testene har vært litt dårligere.

– Hva skyldes de dårlige testene?

– Jeg tror det er sammensatt. Det kan både være treningsbelastning og ting utenfor. Det er vanskelig å si akkurat hva det er, men av og til så balanserer vi på knivseggen. Kanskje var det på vei til å vippe over, men så tok jeg testene og klarte å kjenne det før det var for seint.

– Rykket i dag er vel godt nok til å vinne verdenscup også?

– Jeg håper det. Det er en avslutningsbakke neste uke i Ruka som er litt slik som denne, og jeg har trent mye på å løpe i slike motbakker som dette foran denne sesongen. Det var gøy å få testet det ut i konkurranser, sa Falla.

Mari Eide og Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer to og tre bak Maiken Caspersen Falla.

Populært