Meny

Overivrig Weng måtte ha hvile

Heidi Weng måtte bremse egen trening. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Treningsiveren tok overhånd for Heidi Weng for en tid tilbake. Etter at kroppen sendte klare signaler måtte langrennsstjernen sette på bremsene.

Langrennsløperne står ved inngangen til en sesong som kulminerer med vinterlekene i Pyeongchang i februar neste år. Foran fredagens åpningsrenn på Beitostølen innrømmer Heidi Weng at kroppen for bare noen uker siden sendte signaler hun måtte ta på alvor.

– Jeg ble nok litt ivrig, sier Weng til NTB.

I september følte forrige sesongs verdenscupvinner at det meste gikk på skinner treningsmessig. Formen var nærmest i overkant bra. Så ble kroppen plutselig tung.

– Ting gikk veldig lett, og da kjørte jeg bare på og trodde nok litt at jeg er en maskin. Det er jeg ikke. Dermed måtte jeg ta det litt kuli, for jeg hadde ikke så veldig gode laktatprofiler, sier landslagsløperen.

Weng avviser samtidig at hun gikk på en smell.

– Ikke akkurat en smell, men jeg har hatt en litt tyngre periode. Det var egentlig litt sånn i fjor også, og det er sånt som skjer hvis man er litt ivrig når ting går veldig lett og av seg selv, sier hun.

Klar bedring

Resepten ble hvile, sånn at kroppen fikk sjansen til å hente seg inn igjen.

– Jeg har måttet ta en liten pause. Ingen full pause, men jeg har måttet ta det litt med ro. Den siste uka har imidlertid vært veldig bra, så jeg tror jeg kommer like sterk tilbake som jeg var for en måned siden, smiler Weng – og tilføyer:

– Det har blitt litt mindre trening og litt flere hviledager i oktober. Det trengte jeg.

Nå har hun etter eget utsagn «fått slappet av godt», og denne uka viste kroppen tegn til at pilene er i ferd med å snu. To intervalløkter sammen med landslagskollega Marit Bjørgen ga gode svar.

– Det var bra jeg fikk gått to intervaller med Marit, sånn at jeg fikk se at selv om jeg har ligget mer på sofaen og gjort ting litt annerledes enn planlagt, har det fungert, sier OL-håpet.

– Denne uka har vært veldig positiv for min del, og nå har jeg begynt å få trua igjen. I september hadde jeg kanskje litt for mye trua, smiler hun.

Avventer fredagssvar

– Er du trygg på at du rakk å sette på bremsene i tide?

– Jeg håper det. Det er jo sånn at når man føler ting går av seg selv og man har økter der man ikke blir stiv, er det ekstra viktig å ta det litt kuli. Jeg ble nok litt ivrig, men har hatt to gode økter nå og føler det har hjulpet, svarer Weng.

Hun håper fredagens renn på Beitostølen gir nye gode svar.

– Jeg skal i hvert fall gå fredag, så får vi se etter det, svarer 26-åringen på spørsmål om hvilke distanser hun går under åpningshelgen.

Populært