Seilte Norge fra sør til nord på en uke

Aleneseiler Are Wiig har satt ny rekord i å seile strekningen Lindesnes-Nordkapp.
Aleneseiler Are Wiig har satt ny rekord i å seile strekningen Lindesnes-Nordkapp. Foto: Jon Amtrup / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Are Wiig satte tirsdag ny rekord i aleneseiling Lindesnes-Nordkapp. Med kuling i ryggen gikk det på bare vel sju døgn. Nå venter jorden rundt-regatta på ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2018 sikter Wiig mot å seile Golden Globe Race. Wiig tilbakela 1100 nautiske mil på bare sju dager, en time og elleve minutter da han krysset Norge på langs.

– Dette var utrolig moro og en flott seilas, sier Wiig i en pressemelding.

I 32-foteren Olleanna gikk det unna nordover på norskekysten. Det er i samme båt han neste år skal seile jorden rundt i Golden Globe Race. Den regattaen starter 1. juli.

– Turen skulle være en test av både båt, utstyr og meg selv. Det ble det absolutt. Til tider ble det lite søvn og en del reparasjoner. Men det var aldri de store og viktige tingene som gikk i stykker. Båten fungerte veldig bra.

Dersom Wiig gjennomfører GGR-gattaen, blir han den første nordmannen som seiler nonstop jorden rundt alene i båten. Det er antatt at seilasen vil ta opp mot ni måneder.

Tirsdag gledet Wiig seg over rekorden på strekningen Lindesnes-Nordkapp. Motsatt vei skal han kose seg.

– Nå skal jeg seile båten tilbake i et langt roligere tempo. Jeg må jo se litt mer av denne vakre kysten også, sier Wiig.