Vålerengas målrush på hjemmebane fortsetter

Chidera Ejuke scoret to ganger da Vålerenga slo Aalesund 5-1 i Eliteserien søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Chidera Ejuke scoret to ganger da Vålerenga slo Aalesund 5-1 i Eliteserien søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vålerenga har begynt jobben med å gjøre lagets nye hjemmearena til et fort. Søndagens 5-1-seier mot Aalesund gjør at laget har ti scoringer på tre hjemmekamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seieren mot nedrykkstruede Aalesund forlenger en påbegynt og god hjemmeform.

Ronny Deilas mannskap åpnet med 1-2-tap mot Sarpsborg 08 på den nye arenaen 10. september, men siden den gang har det gått langt bedre for Oslo-laget.

Brann ble slått 2-1 hjemme 24. september, før Haugesund fikk unngjelde med 0-3 torsdag. Søndag var det formsvake Aalesund som fikk kjenne på Vålerengas iver etter å imponere på sin nye hjemmebane.

AaFK i elendig form

For Trond Fredriksens mannskap går det langt, langt tråere. Laget ligger på kvalifiseringsplass og har ikke vunnet en seriekamp siden Odd ble slått i slutten av juni. Siden den gang har laget spilt elleve kamper, hvorav sju har endt med tap.

– Nå er det tungt og tøft. Det er ikke moro å tape nok en gang, sa Bjørn Helge Riise til Eurosport etter kampen og la til at laget nå ser fram til hjemmekampen mot Kristiansund i neste serierunde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag fikk laget en marerittstart da Ivan Näsberg ga Vålerenga ledelsen etter kun fem minutter.

Vondt ble til verre da Chidera Ejuke la på til 2-0 kun to minutter senere, og bortelaget fikk virkelig kjørt seg før Edwin Gyasi fikk en gavepakke av en tversoverpasning av Magnus Lekven.

Gyasi takket og bukket før han satte inn 1-2 alene med Adam Larsen Kwarasey, men Ejuke helte kaldt vann i årene på Aafk-supporterne da han økte til 3-1 eter 29 minutter.

Ydmyket

Gjestene var aldri i nærheten av poeng og kom ikke nærmere enn da Gyasi ble stoppet av Larsen Kwarasey som vartet opp med en god redning like etter pause.

Simen Juklerød la på til 4-1 etter 66 minutter da han gikk på skudd fra returrommet etter en corner. Skuddet gikk via en Aafk-spiller og fintet ut keeper Andreas Lie som ikke klarte å holde avslutningen ute.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kjelsrud Johansen økte til 5-1 like etter og gjorde ydmykelsen komplett da han stupte inn scoringen i ren Henke Larsson-stil.

Resultatet gjør at Vålerenga klatrer til åttendeplass med 33 poeng, mens Aalesund på kvalifiseringsplass stadig har 25 poeng. Kun målforskjell skiller laget fra Tromsø som ligger på nedrykksplass.