Meny

Tysk beundring etter Ødegaard-show

Martin Ødegaard gjorde inntrykk på tyskerne han herjet med i tirsdagens U21-landskamp. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Martin Ødegaard gjorde inntrykk på tyskerne han herjet med i tirsdagens U21-landskamp. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Tysklands U21-landslagsspillere lot seg som alle andre imponere av Martin Ødegaards herjinger i tirsdagens norske 3-1-seier.

– Når man gir ham rom, er han rett og slett fremragende, sa Tysklands lagkaptein Jonathan Tah.

Leverkusen-stopperen gjorde det klart at han ikke vil se tilbake på kampen med glede.

Ødegaard gjorde periodevis som han ville med tyskerne, og han var involvert i alle tre norske mål. Han scoret selv 2-1 og slo bakromspasningen til 3-1.

Bladet Kicker er i sin tekst fra kampen full av lovord om Ødegaard, som beskrives som "trollmann" og "juvel". Det konkluderes med at "han viste hvorfor han omtales som et av verdens heteste talenter".

Det tyske nyhetsbyrået DPA beskriver Ødegaard som "megatalent" og gir ham mye av ansvaret for at Tysklands U21-landslag for første gang på sju år tapte en kvalifiseringskamp etter 16 strake seirer.

– Vi greide ikke å forsvare oss mot Norges høye press og duellstyrke, sa sidebacken Benjamin Henrichs. Han satt på benken da Tysklands A-landslag knuste Norge i september og hadde neppe ventet et slikt rolleskifte.

– Norge var gode, og vi ble for passive. Og så ga vi Ødegaard for mye rom, sa Tah.

(©NTB)

Populært