Meny

Tarjei Bø: – Tar ingenting for gitt

Tarjei Bø har mye å smile for om dagen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tarjei Bø hevder han framsto som en dårlig kopi av seg selv forrige sesong. Ved inngangen til OL-sesongen peker alle piler akkurat den veien han ønsker.

Storebror i Bø-familien fikk store deler av forrige sesong ødelagt av sykdom. Problemene startet allerede i oppkjøringen, og i jula kom et svært ubeleilig tilbakeslag. 29-åringen rakk likevel VM i Hochfilzen med et nødskrik, men var et stykke unna toppform i mesterskapet.

Nå handler alt om forberedelser til vinterens OL i Pyeongchang. Der akter mannen som allerede for åtte år siden tok OL-gull i stafett i Vancouver å slå kraftig tilbake. Det forutsetter at kroppen spiller på lag, og så langt har alt gått veteranens vei.

– Vi hadde mange tøffe økter på den siste samlingen i forbindelse med sommer-NM, og jeg kjenner at jeg er der jeg skal være, smiler storebror Bø når NTB treffer han etter endt treningsøkt i Holmenkollen.

Kan ikke bli dårligere

– Hvordan kjennes det?

– Det er helt fantastisk! Det er dette jeg har sett fram til, å få en oppkjøring som er god og som gjør at jeg kan være på lik linje med de andre når vinteren starter. Nå kan jeg være meg selv, i stedet for å være en dårlig kopi av meg selv, sier 29-åringen.

De stadig tilbakevendende sykdomsproblemene har samtidig lært medaljegrossisten (16 VM-medaljer) at det gjelder å være på vakt.

– Jeg tar ingenting for gitt, men vi har gått etter i sømmene for å finne årsakene til sykdomsproblemene, uten å finne noen svar med to streker under. Dermed må jeg bare «gå på» i troen på at det skal bli en prikkfri sesong. Man må alltid planlegge for det beste utfallet, smiler storebror Bø.

– Du kan nærmest garantere at OL-sesongen blir bedre enn den forrige?

– Den kan egentlig ikke bli dårligere. Bare jeg kommer på startstrek, blir sesongen bedre enn i fjor. Det kan jeg dermed garantere. Så får vi se hvordan kroppen lystrer utover høsten, smiler 29-åringen.

Revansjesugen

Med på treningsøkta i Holmenkollen er også landslagskollegaene Emil Hegle Svendsen og lillebror Johannes Thingnes Bø. Førstnevnte går på sett og vis inn i den kommende OL-sesongen med et lignende utgangspunkt som storebror Bø.

Hegle Svendsen har også et par sesonger bak seg der kroppen ikke har lystret helt som han ønsket. Sist vinter reiste han medaljeløs hjem fra VM i Hochfilzen.

– Emil og jeg er nok ganske revansjesugne begge to. Først og fremst har vi lyst til at kroppene våre skal fungere, og at vi skal få vist hva vi er gode for. Vi vet at hvis kroppen fungerer, er vi med i toppen, og det er der vi ønsker å være, sier Tarjei Bø.

Skulle de to norske veteranene finne tilbake til sine toppnivå foran OL i Pyeongchang, kan det bli mye å juble for i skiskytterleiren i Sør-Korea.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært