Meny

Rosenborg med heftig snuoperasjon mot Molde

Anders Konradsen og Nicklas Bendtner (høyre) feirer scoring mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Anders Konradsen og Nicklas Bendtner (høyre) feirer scoring mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Serieleder Rosenborg hektet langt på vei av Molde i gullkampen i Eliteserien etter å ha snudd til 2-1-seier på bortebane lørdag.

Molde fikk serieleder Rosenborg i kne etter fire minutter. Trønderne brukte 70 minutter på å reise seg.

Molde kom best ut av startgropen på hjemmebane og ga trønderne en kalddusj allerede etter fire minutter. De aller fleste av de 10.720 tilskuerne jublet da Fredrik Brustad sendte Molde i føringen med kneet.

Isak Ssewankambo fant Eirik Hestad på venstresiden, som chippet et innlegg foran målet til Rosenborg. I feltet var Brustad sterkest og var sist innom ballen før den havnet i nettet bak en utspilt André Hansen i Rosenborg-målet

To minutter senere ble Brustad spilt igjennom av Sigurdarson, men bare en god inngripen av Jørgen Skjelvik i avslutningsøyeblikket hindret Brustad i å øke ledelsen.

– Skikkelig dårlige

Rosenborg så ikke ut til å ha ristet av seg sjokkåpningen før det var spilt en halv time i «Rosenes by». Et høyt innlegg fra Milan Jevtovic ga Yann-Erik de Lanlay muligheten til å brenne av på direkten, men forsøket skremte ikke Andreas Linde i Molde-målet, som så ballen forsvinne utenfor mål.

Selv om Rosenborg hadde sine sjanser var det Molde som var det klart beste laget da lagene gikk til pause.

– Vi er skikkelige dårlige. Det er mye slurv, sa Skjelvik til Eurosport i pausen.

Rosenborg startet annen omgang langt friskere enn første, og var nær ved å utligne fem minutter etter pause. Mike Jensen smalt ballen i stolpen fra sju meter.

Reservekeeper

Kapteinen fikk se det gule kortet kort tid etter for å ha dyttet en motspiller inn i Molde-keeper Andreas Linde etter 60 minutter. Linde, som fikk medspillerens fot i ansiktet, ble liggende med tydelige smerter.

Linde kom seg etter hvert opp på beina, men måtte kaste inn håndkleet noen få minutter senere. Inn kom Moldes 21 år gamle reservekeeper Mathias Eriksen.

Den unge reservekeeperen må nok ta sin del av skylden for at Rosenborg utlignet drøye kvarteret før slutt. En svak klarering havnet i beina på Matthías Vilhjálmsson. Ballen fant så veien til Mike Jensen, som sendte den videre til Nicklas Bendtner, som med yttersiden av foten limte kula opp i hjørnet bak Eriksen.

Ferdigkjørt

21-åringen rettet opp noe av inntrykket da han mesterlig reddet et skudd kort tid etter. Men han kunne lite gjøre med Anders Konradsens heading som førte til at Rosenborg tok ledelsen etter en corner.

De siste minuttene handlet det meste om Rosenborg. Molde virket rett og slett ferdigkjørt.

Åtte minutter på overtid blåste dommer Ola Hobber Nilsen av kampen, og Rosenborg kunne ta med seg alle tre poengene tilbake til Trondheim.

Med seieren økte serieleder Rosenborg avstanden ned til de andre lagene. Det er nå åtte poeng ned til Sarpsborg på andre. Avstanden til Molde og Brann på de to neste plassene er henholdsvis ti og tretten poeng.

Populært