Meny

Weng: – Bjørgen får oss andre til å se dumme ut

Heidi Weng måtte nøye seg med fjerdeplass. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heidi Weng hadde sett seg ut 10-kilometeren i Lahti som sin beste sjanse, men måtte se medaljen glippe. Etterpå hyllet hun gullvinner Marit Bjørgen.

Enebakk-jenta måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen på den nest siste individuelle distansen i årets VM. I mål var hun slått med ett minutt og 13 sekunder av suverene Marit Bjørgen.

– Det er helt sykt. Hun får oss andre til å se dumme ut, sa Weng etter målgang.

Hun tror ikke folk hjemme forstår hvor fort langrennsdronningen fra Rognes egentlig går.

– Nei, de tror nok bare at det er vi andre som er dårlige, smilte Enebakk-jenta.

Åpnet for tøft

Selv hadde hun store forhåpningen til 10-kilometeren i klassisk stil i Lahti, men verdenscuplederens høye forventninger ble ikke innfridd. En i overkant tøff åpning kan ha vært noe av årsaken til det.

– Jeg prøvde å åpne litt hardere enn jeg har gjort før, og skulle nok i ettertid tatt det litt mer kuli i starten. Jeg ble fort stiv, og det er ikke så gøy å gå når man er så stiv, oppsummerte Weng overfor NTB.

– Likevel ble jeg nummer fire, og det var bare tre jenter som slo meg. Det må jeg ta med meg. Jeg trodde det skulle bli verre en periode der, tilføyde hun.

Weng var med i medaljekampen gjennom store deler av løpet, men måtte til slutt strekke våpen mot Astrid Uhrenholdt Jacobsen i bronsekampen.

– Jeg skal ikke være supermisfornøyd, men samtidig må jeg være litt skuffet over at jeg ikke hadde noen rå følelse. Det må jeg innrømme, sa Weng.

Skeptisk foran tremila

Hvorfor toppformen tilsynelatende ikke har innfunnet seg hundre prosent til VM, har hun ikke noe godt svar på.

– Jeg vet ikke helt. Jeg føler bare ikke at jeg har superlette bein, sa Enebakk-jenta, som vedgår at optimismen ikke akkurat råder foran lørdagens tremil.

– Nei, jeg er ikke akkurat så optimistisk akkurat nå. Tremil skøyting har aldri vært noen superdistanse for meg. Det var egentlig i dag jeg følte jeg hadde sjansen. Løypa passet meg bra, og alle gangene jeg har gått her har jeg endt på pallen. Det var denne distansen jeg gledet meg mest til, sa Weng.

Populært