Norge smadret Lazarov, Danmark neste?

Torbjørn Bergerud jubler etter redning mot Makedonia i VM-kampen lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Torbjørn Bergerud og de norske håndballgutta er trolig bare et par dager unna et gigantmøte med Danmark. Lørdag ble Makedonia fraløpt til 34-24-seier i VM.

Åttedelsfinalen endte med total utklassing og på et vis som skremmer selv stornasjoner. Nå venter vinneren av Danmark - Ungarn i kvartfinalen tirsdag.

Danskene blir klar favoritt til å gå videre fra søndagens åttedelsfinale. Danmark er OL-mester, men har levert meget varierende hittil i VM.

Norge var et par-tre hakk bedre enn Makedonia, men en norsk skuddslurvete periode midtveis i 1. omgang gjorde at det bare sto 12-10 ved pause.

Det holdt Balkan-laget inne i kampen. Keeper Bergerud spilte en kanonomgang med 50 i redningsprosent.

Farvel

Bjarte Myrhol og Kristian Bjørnsen (i tomt mål) la kjapt på til 14-10. Eivind Tangen blåste inn 15-11 med sitt tredje mål for dagen. Han spilte en knallkamp.

Når så Magnus Jøndal utnyttet nok et åpent Makedonia-mål og gjorde 16-11, var lyset slukket, døren låst og nøkkelen borte for makedonerne denne gangen.

Resten av kampen ble en defilering uten at de norske gutta behøvde å gå i kjelleren på noe vis.

Norges eneste tap hittil i VM kom mot vertsnasjon Frankrike. Det skjedde i en kamp der dommerne favoriserte de franske gutta solid.

Tangen-show

Eivind Tangen drømmer om å gjøre som kjæresten Stine Skogrand og vinne et internasjonalt gull. Lørdag herjet han med Makedonia da Norge vant lekende lett 34-24.

Venstrehåndsskytteren banket inn ballen på bestilling.

Skogrand tok VM-gull i 2015 og EM-gull i høst for de norske håndballjentene.

Det er et stykke til VM-finalen for gutta, men at det kan ende i medalje er det liten tvil om.

Tangen har fått et løft etter flyttingen til Danmark i sommer. Bergenseren som ble en YouTube-hit for ni år siden med et friskt straffekast, har nå inntatt den internasjonal storscenen som senior.

Det tikker nok sikkert inn et tilbud fra den tyske bundesligaen om ikke lenge.

Stopp

Lørdag var det nok en gang Norge mot Kiril Lazarov. Den makedonske superstjernen nærmer seg 1300 landslagsmål. Han har vunnet mange kamper nesten på egen hånd.

Men i OL-byen Albertville gikk det ikke. Norges kollektiv var forberedt på makedonernes utstrakte bruke av ekstra utespiller (sju mot seks) og forsvarte seg stort sett meget solid.

Lazarov ble også pakket godt inn. Han havnet på svært uvanlig få mål til ham å være.

Hvile

Norge får nesten tre hele døgn uten kamp. Oppladningen skjer i en liten alpelandsby en snau halvtimes kjøretur fra Albertville.

En seier over Danmark i kvartfinalen vil være tidenes fulltreffer av et norsk herrelandslag.

Etter 4.-plassen i fjorårets EM, er laget til Christian Berge en het outsider i VM. Dit kom Norge uten å være kvalifisert.

Det ble tap mot Slovenia i kvalifiseringen, men et frikort fra Det internasjonale håndballforbundet (IHF) tikket ikke lenge etter inn til Ullevaal stadion.

Danmark vant fotball-EM i 1992 etter å ha fått et wildcard ...

På en topp norsk dag er ingen trygg for laget til Christian Berge.