Barkley berget Everton-poeng

ETT POENG: Ross Barkley (t.h.) kunne juble for nettsus fredag. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hull så ut til å ta sin første seier i serien siden 6. november, men Ross Barkley sørget for at Everton klarte 2-2 på bortebane mot "tigrene".

- Vi tok ledelsen to ganger, men Everton kom tilbake. Det er en stor skuffelse. Resultatet løfter oss opp fra tabellbunnen, så vi får prøve å bygge videre på det. Resultatene har ikke gått vår vei i det siste, men vi skal kjempe videre, sa Hull-kaptein Michael Dawson, ifølge BBC.

Dawson sendte Hull i føringen etter seks minutters spill på eget gress. Midtstopperen plasserte ballen i mål fra skrått hold etter corner. Everton utlignet imidlertid på overtid like før pause. Hull-keeper David Marshall slo på merkelig vis ballen i eget nett, til hjemmefansens store fortvilelse.

Det kunne ha blitt flere scoringer i 1. omgang. Blant annet var Everton nære nettsus da Séamus Coleman nikket ballen i stolpen etter et knapt kvarters spill.

Frisparkekspert

20 minutter etter hvilen kom kampens tredje scoring. Robert Snodgrass curlet inn 2-1 på frispark. Kun ti minutter i forkant hadde han dunket et frispark fra distanse i tverrliggeren, men så fikk han altså uttelling.

Hull-spillerne begynte å ane mulighet for en etterlengtet trepoenger, men nevnte Barkley ville det annerledes. Med England-sjef Gareth Southgate på tribunen, satte Barkley ballen i mål med hodet i det 84. spilleminutt. Leighton Baines vartet opp med et godt innlegg i forkant.

Begge lag kjempet for tre poeng på tampen, men uten å lykkes. Dermed ebbet det ut i poengdeling.

Luke

Everton ligger på 7.-plass i Premier League før resten av rundens kamper. Laget har 27 poeng. Opp til tabellsekser Manchester United er det seks poeng, men United har også en kamp til gode på Ronald Koemans mannskap.

- Vi fikk en verst tenkelig start på kampen, men viste kampvilje. Jeg er sikker på at manageren vår ønsker å hente inn noen nye spillere i overgangsvinduet i januar, sa Everton-kaptein Phil Jagielka etter fredagens oppgjør, ifølge BBC.

Mike Phelan og Hull ligger nest sist i serien med 13 poeng.

Adama Diomande spilte 85 minutter for hjemmelaget fredag. Lagkamerat Markus Henriksen var ubenyttet reserve.