Oppløftende helgefasit for Høgmo

Per Ciljan Skjelbred var en av mange norske landslagsspillere med en god opplevelse i helgen. Haitam Aleesami (til v.) har også stor tillit i sitt klubblag. Foto: Vegard Grøtt, NTB scanpix
Per Ciljan Skjelbred var en av mange norske landslagsspillere med en god opplevelse i helgen. Haitam Aleesami (til v.) har også stor tillit i sitt klubblag. Foto: Vegard Grøtt, NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Per-Mathias Høgmo står foran sin mest avgjørende landslagsuke. De uttatte spillernes opplevelser i helgen ga en god opptakt til samlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

15 av de uttatte spilte fra start for sine klubblag, og samtlige fullførte kampene. Hele ti av dem gikk av banen som vinner, og bare tre som taper.

Jo Inge Berget (for Malmö, som feiret seriegullet) og Tarik Elyounoussi (for Olympiakos, som vant derbyet mot Panathinaikos) var de eneste som scoret mål, men mange ga viktige bidrag for sine klubber.

I helgefasiten som gir Høgmo grunn til å smile inngår også at mange spillere vil være klare til å yte på trening tidlig i uka, som starter med tre økter i Berlin mandag til onsdag. Først torsdag setter de norske knottene på gresset i Praha, der det er skjebnekamp mot Tsjekkia fredag kveld.

Fire viktige spillere gjorde unna sin kamp allerede fredag, mens Alexander Tettey (som ofte har kneplager ved tett kampprogram) og Adama Diomandé sonet karantene i helgen. Ta med de fem som var ubenyttede reserver for sine lag og Alexander Søderlund, som spilte en halv omgang, så er det mange med friske bein som kan entre treningsbanen i Olympiaparken vest i Berlin allerede mandag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Høgmo fortsatt landslagssjef

Hodepine

For Håvard Nordtveit begynner manglende spilletid å bli et problem. Han var ubenyttet reserve for West Ham igjen. Martin Samuelsen spiller også skuffende lite i Blackburn.

Mats Møller Dæhli, som er i landslagstroppen for første gang på over halvannet år, spilte verken for Freiburgs A- eller B-lag i helgen. Forrige helg spilte han for B-laget, etter å ha utmerket seg for A-laget i en cupkamp tidligere i uka.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Omar Elabdellaoui er også tilbake etter en langvarig skade. Han ble sittende på benken for Olympiakos i helgen, men det var etter å ha spilt 90 minutter i europaligaen torsdag.

Martin Linnes og Ørjan Nyland var de andre i troppen uten spilletid i helgen. Nyland ble omsider vraket i seriekamp etter en mager poenghøst for Ingolstadt, men dagen etter fikk treneren sparken, og hans klubbhverdag framover blir spennende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Høgmos råd til Johaug

Oppturer

Rune A. Jarstein og Per Ciljan Skjelbred, som mandag ønsker landslagskollegene velkommen til sin treningsbane, var gode da Hertha Berlin slo Borussia Mönchengladbach fredag. Også Even Hovland og Stefan Strandberg skaffet seg selvtillit med sterke prestasjoner i tysk fotball, riktig nok på nivå to.

Stefan Johansen hadde en råtten oktobersamling. Han ble vraket fra start mot Aserbajdsjan og var utestengt mot San Marino etter å ha fått gult kort i sitt innhopp i Baku. Nå er midtbanesjefen på gang igjen, med gode prestasjoner for Fulham. Fredag ble det en ny seier.

Av de fire hjemlige spillerne i troppen avsluttet tre Rosenborg-spillere gullsesongen med seier over Bodø/Glimt, og Markus Henriksen hjalp Hull til en sterk seier over Southampton i Premier League.

Norge trenger sårt en seier i VM-kvalifiseringen, og Høgmo virker iallfall å ha interessante kort på hånden som kan gi ham stikket han trenger for å beholde jobben over vinteren.

Les også: Selnæs utestengt i fire kamper