Poengdeling mellom Strømsgodset og Viking

Kristoffer Haugen og Eirik Ulland Andersen (t.v.) under eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Viking på Marienlyst stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
Kristoffer Haugen og Eirik Ulland Andersen (t.v.) under eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Viking på Marienlyst stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

Eirik Ulland Andersen brukte bare 26 sekunder på å sende Strømsgodset i ledelsen på Marienlyst fredag, men Viking kom tilbake og sikret ett poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De vel 6600 tilskuerne hadde knapt satt seg før ballen var i mål. Andersen stormet inn i feltet, fikk ballen fra Tommy Høiland og scoret sikkert fra sju-åtte meters hold.

Det tente håpet om at hjemmelaget skulle sikre seg sin første seier på 12 seriekamper, men slik gikk det ikke. For etter en god Strømsgodset-periode i åpningen, jevnet kampen seg ut. Viking kom mer med og spilte seg til et par virkelig store sjanser midtvei i første omgang, begge ved Patrick Pedersen, men en god Espen Bugge Pettersen avverget med to klasseredninger.

Utligningen kom 12 minutter ut i annen omgang. Abdisalam Ibrahim scoret for Viking, som presset Strømsgodset i åpningen av annen omgang.

Spennende

Strømsgodset og Viking spilte en spennende kamp i Drammen. Spillet bølget fram og tilbake, og begge lagene spilte seg til fine muligheter. Det var likevel gjestene fra Stavanger som hadde de største sjansene i første omgang, selv om Strømsgodset sto for omgangens eneste scoring.

Eirik Ulland Andersens scoring var hans annen i eliteserien. Den kom som resultat av flott Godset-spill omtrent før kampen var i gang.

Etter en god åpning jevnet spillet seg ut. Viking kom mer med, og det var takket være to klasseredninger av Espen Bugge Pettersen at hjemmelaget holdt seg foran til pause.

Først avverget han en godt plassert heading, og deretter slo han et godt skudd til corner. Begge gangene var det Patrick Pedersen som var frempå.

Det var greit med en Godset-ledelse til pause, men ingen hadde sagt noe på om det hadde stått uavgjort heller. Så jevnt var det.

Viking forsøkte

Det var Strømsgodset som åpnet best i den andre omgangen. Et brassespark fra Bismark Adjei-Boateng var nær ved å gå inn, men Iven Austbø fikk en finger på ballen og klarte å avverge. Da var det spilt fem minutter.

I stedet festet Viking et godt grep om kampen, og da Ibrahim utlignet var det helt fortjent.

Etter scoringen la Viking-spillerne et voldsomt press på Strømsgodset. Laget spilte seg fram til de beste sjansene, men hjemmelaget red stormen av, og mot slutten virket det som om hjemmelaget hadde god kontroll.

Kristoffer Tokstad hadde et fint skudd som var nær ved å gå inn, men en god redning fra Austbø gjorde at det ikke ble noe mer enn et godt skudd.

Viking ligger på sjetteplass på tabellen og er med i medaljekampen, mens Strømsgodset er to plasser og tre poeng bak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært