Vrien VM-trekning for norsk travstjerne

B.B.S. Sugarlight skal forsvare Norges ære i New York.
B.B.S. Sugarlight skal forsvare Norges ære i New York. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

B.B.S. Sugarlight skal forsvare Norges ære i det uoffisielle VM-løpet i trav lørdag. Tirsdagens sportrekning ble ikke den aller beste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

B.B.S. Sugarlight havnet i spor sju i det ti hester store startfeltet på Yonkers-banen utenfor New York.

Hestens trener og deleier Fredrik Solberg innrømmer at han hadde ønsket seg et litt annet utgangspunkt.

– Sporet ble som det ble. Jeg ønsket meg en posisjon lenger inn for B.B.S. Sugarlight. Samtidig, hadde vi havnet i spor én eller to, ville han havnet et stykke bak, sier han til Equus – og tilføyer:

– Nå håper jeg på flaks i startkampen. Vi skal være med på å sette farge på løpet.

Fire millioner

B.B.S. Sugarlight er eneste norske deltaker i årets VM-løp. Vinneren stikker av med en seierssjekk på fire millioner kroner.

Yonkers-banen i New York måler bare 800 meter, og hestene i de fire-fem innerste startsporene har normalt sett en stor fordel.

For ett år siden stakk norske Papagayo E. av med seieren i det uoffisielle VM-løpet. Den Jan Kristian Waaler-trente stjernehesten satt i lederryggen hele veien og utnyttet det innvendige ekstrasporet på oppløpet til fulle.

Tidligere i år pådro imidlertid den regjerende verdensmesteren seg en alvorlig skade. Kretsen rundt stjernetraveren ga tidlig beskjed om at det ikke var aktuelt å starte flere løp i 2016, og millionhestens karriere kan i verste fall være truet.

Taklet reisen

Lørdag må dermed B.B.S. Sugarlight forsvare de norske fargene på egenhånd. Østfold-traveren, som ble nummer fem i fjorårets VM-løp, får denne gangen rutinerte Vidar Hop i sulkyen.

Trener og deleier Fredrik Solberg melder at alt ser bra ut rundt det norske håpet etter den lange USA-reisen.

– Alt er bra med hesten, han spiser og drikker godt. Den er klar for å gi alt, sier Solberg.

De amerikanske hjemmehåpene Hannelore Hanover og Resolve havnet i spor én og to lørdag. Svenskehestene On Track Piraten og Explosive De Vie fikk henholdsvis spor åtte og ti.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært