Lunde trimmet OL-formen

Stine Bredal Oftedal stuper gjennom Angolas forsvar i OL-kampen onsdag.
Stine Bredal Oftedal stuper gjennom Angolas forsvar i OL-kampen onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Endelig fikk Katrine Lunde en skikkelig smakebit av en storkamp igjen. Norge stoppet Angolas OL-sjokk ved å vinne 30-20.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var første gang siden desember 2013 at veteranen endte med mye spilletid i mesterskap. Etter det har hun stått over EM (gravid) og blitt vraket til VM i fjor.

– Det har jeg allerede glemt. Det var veldig deilig. Jeg skulle jobbe med nærskuddene. Det fikk jeg til, og det var veldig deilig, sa Lunde til TV 2.

Angolas mest omtalte spiller de siste dagene, keeper Teresa Almeida, ble fort skutt ut av målet. Etter fire baklengs på sju minutter bar det ut på benken for henne.

Det var i stor kontrast til hennes 38 i redningsprosent fra de første to kampene i turneringen. Angola brukte også sine to andre målvakter i 1.-omgangen som endte 16-8.

– Når du leder så mye tidlig, blir det en veldig lang kamp. Det er lett å dette av litt, og da blir det en konsentrasjonsprøve, sa trener Thorir Hergeirsson til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi byttet en del. Det er et godt lag vi spiller imot. De spiller annerledes. Det er første kampen de taper her i OL, fortsatte Hergeirsson om OL-overraskelsen Angola.

Les også: Brasil og Angola med kommandoen i Norges gruppe

Kjørt

Det ble en bra gjennomkjøring for Norge i en kamp som var avgjort etter et kvarters spill.

Det er fortsatt ting som ikke sitter helt som det skal, men landslagssjef Thorir Hergeirsson trappetrinnstanke holder mål så langt: Norge har i store trekk blitt bedre for hver kamp i OL.

Lunde klarte seg meget solid, og det var viktig å få i gang henne. Kari Aalvik Grimsbø var inne stort sett på straffer og gjorde det med solid suksess.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt ser det ut som Norge har de beste keeperne også i dette mesterskapet.

Les også: Norge tapte åpningskampen

Lett

Både Romania og Montenegro tapte mot Angola. Ut ifra hva afrikanerne viste onsdag, må det ha vært et innslag av undervurdering inne i bildet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at Spania slo Brasil er gruppe B nå åpen med fire lag på fire poeng. Norge avslutter mot Montenegro og Romania.

En gruppeseier vil gi antatt enklest motstand i kvartfinalen, og etter tre omganger er det sannsynlig at Spania, Norge og Brasil tar de tre øverste plassene.

Kampene fredag: Angola – Brasil, Romania – Spania og Norge – Montenegro.