Kubanske landslagsspillere anklages for voldtekt i Finland

Åtte av spillerne på Cubas landslag i volleyball er pågrepet i Finland, mistenkt for grov voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den finske TV-stasjonen Yle ble tre av spillerne pågrepet lørdag morgen, mens en fjerde ble pågrepet søndag morgen. Etter avhør av de fire ble ytterligere fire spillere pågrepet, etter at laget først hadde vunnet over Portugal søndag.

Overgrepene de åtte kubanske spillerne mistenkes for, skal ha skjedd på et hotell i Tammerfors.

Offeret for det angivelig overgrepet er avhørt av politiet, men det er ennå ikke tatt ut siktelse mot spillerne, opplyser politiets etterforskningsleder Joni Länsipuro. Det er berammet fengslingsmøte mandag.

Det kubanske landslaget i volleyball spilte lørdag mot Finland, men tre spillere i alderen 19-21 år var da ikke å finne på benken. Under søndagens kamp mot Portugal søndag, var også kapteinen fraværende.

Finsk politi opplyser at de vanligvis ikke går ut med opplysninger før det er tatt ut siktelse i slike saker, men at de valgte å gjøre et unntak for å hindre spekulasjoner om at de kubanske spillerne hadde hoppet av i Finland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus