Mamelund og Kiel tapte bronsen i mesterligaen – Kielce vant finalen etter straffekast

Erlend Mamelund fikk den sure fjerdeplassen i mesterligaen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Stjernegalleriet til Paris Saint-Germain ble for sterke i bronsefinalen i mesterligaen mot Erlend Mamelund og hans Kiel. PSG vant 29-27. I finalen måtte det straffer til for å skille Kielce og Veszprém.

Franskmennene ledet 15-11 til pause mot Kiel, og selv om tyskerne tok seg sammen i andre omgang, var det til slutt PSG som trakk det lengste strået med en 29-27-seier.

Danske Mikkel Hansen ble kampens store spiller med sine 10 mål for Paris. Erlend Mamelund, som hovedsakelig har ansvar som forsvarsspiller i Kiel, kom ikke på scoringslista i bronsefinalen foran 19.250 tilskuere i Köln.

Mamelund har tidligere annonsert at han vender tilbake til Haslum etter at sesongen i Tyskland er over.

I finalen møttes Kielce og Veszprém. Ungarerne ledet komfortabelt 26-18, men kollapset i den andre omgangen. Polakkene anført av Tobias Reichmann jobbet seg inn igjen i kampen, og sikret spillforlengelse med 29-29.

I ekstraomgangene var det fortsatt helt likt, dermed var det klart for straffekastkonkurranse i likhet med fotballstjernene under deres mesterligafinale lørdag.