Meny

Lund Svindal ser mot Lake Louise

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal sikter seg inn mot å stille godt forberedt når fartsrennene i verdenscupen innledes i canadiske Lake Louise i november.

Både menisken og korsbåndet røk da medaljegrossisten falt under verdenscuprennene i Kitzbühel i vinter. Siden har alt handlet om opptrening, og pilene peker definitivt rett vei for romerikingen.

– Det handler egentlig mest om å ta tiden til hjelp, og å være flink til å gjøre de små kjedelige øvelsene. Det gjør jeg veldig bra, så jeg er absolutt i rute, sa Lund Svindal da han møtte pressen i Oslo tirsdag.

På ski i Sør-Amerika

Han er samtidig milevis unna å kunne trene for fullt.

– Jeg kan nok ikke trene for fullt, hvis det betyr å gjøre alt det de andre gutta gjør, før om lang tid. Jeg bør for eksempel være forsiktig med løping, sa Lund Svindal – og tilføyde:

– Det betyr ikke at jeg ikke kan trene bra. Det finnes gode alternativer. Jeg driver tross alt ikke med en idrett der jeg må løpe, Jeg kan sykle i stedet. Det blir litt mindre effektivt, men gjør nesten samme nytten.

Han har alle klare tanker om hvordan oppkjøringen til den kommende sesongen. Aller viktigste er det å kunne være tilbake på ski i tiden til landslagets tradisjonsrike treningsleir i Sør-Amerika i september.

– Klarer jeg det, tøyer jeg kanskje strikken litt, men det er realistisk å være litt i forkant, sa Lund Svindal – som har blinket seg ut fartsrennene i Lake Louise som de første verdenscuprennene kommende vinter.

Viktig rutine

Det betyr at han står over åpningen på breen i Sölden.

– Går det bra (i Sør-Amerika), er det ingen grunn til at jeg ikke skal være i brukbar form i Lake Louise, sa Lund Svindal.

Rutinen han har opparbeidet seg gjennom mange år har vært god å ha – og blir også avgjørende i den videre opptreningen.

– Jeg begynner å bli en erfaren mann i dette gamet. Jeg er ikke (Ole Einar) Bjørndalen, men har heller ikke (Henrik) Kristoffersen-alder. Jeg må bruke det jeg har lært i dette gamet, smilte han.

Se hele pressekonferansen med Aksel Lund Svindal her:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus