City mot Real Madrid i semifinalen

SEMIFINALE: Manchester City og målhelten fra forrige kamp, Kevin De Bruyne, må nedkjempe Real Madrid for å komme seg til sin første finale i Mesterligaen.
SEMIFINALE: Manchester City og målhelten fra forrige kamp, Kevin De Bruyne, må nedkjempe Real Madrid for å komme seg til sin første finale i Mesterligaen. Foto: Oli Scarff / Afp
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City er i sin første semifinale i mesterligaen. Der venter Real Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble klart da UEFA trakk semifinalene fredag. City åpner hjemme mot spanjolene.

Lagene har møttes seks ganger i europacupen, med tre seirer til hvert av lagene. Ingen har vunnet den gjeveste europacupen oftere enn Real Madrids ti triumfer.

– Uansett hvem du møter i en semifinale, blir det tøft. Det som er positivt, om noe skulle være det, er at vi spiller hjemme i kamp to, sier Real Madrid-trener Zinédine Zidane.

– Madrid vil alltid være favoritter, slik er det alltid. Men det påvirker ikke oss, fortsetter den tidligere storspilleren.

Jager europeisk triumf

I City-leiren drømmer de om sin første finale.

– Vi har vært solide (mot Kiev) og solide i kvartfinalen mot Paris Saint-Germain, så vi har all rett til å drømme om å komme til finalen, sier fotballdirektør Txiki Begiristain.

TREKNING: Slik ser de to semifinalene ut. Foto: Denis Balibouse / Reuters
TREKNING: Slik ser de to semifinalene ut. Foto: Denis Balibouse / Reuters

Reprise

I den andre semifinalen møtes Atlético Madrid og Bayern München, med første kamp i den spanske hovedstaden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Atlético og Bayern møtes for første gang siden finalen i serievinnercupen i 1974. Lagene spilte 1-1 på Heysel stadion i Brussel, og måtte ut i omkamp to dager senere. Foran kun 23.000 tilskuere vant Bayern hele 4-0.

– Jeg vet hvor gode Atlético er. De har hatt den samme treneren i fem år og spiller med hans mentalitet, sier Bayern-trener Pep Guardiola om møtet med Diego Simeones lag.

– Guardiola kjenner vår liga veldig godt, og de har spanske spillere som også kjenner den godt. Det blir veldig vanskelig, men vi skal gjøre alt for å klare det, sier Atléticos sportsdirektør José Caminero.

Bayern har vunnet turneringen fem ganger.

Semifinalene spilles 26./27. april og 3./4. mai.