Meny

Guatemala med bombe og 2-0 over USA

Trener Jürgen Klinsmann måtte tåle et bittert nederlag for Guatemala i en VM-kvalifiseringskamp fredag. USA og Klinsmann tapte 0-2 og ligger på tredjeplass på tabellen, foreløpig utenfor kvalifiseringsplass. Foto: Stringer / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Scoringer av Rafael Morales og Carlos Ruiz slo ned som en bombe og ga guatemalerne en sjokkerende 2-0 seier over USA i en VM-kvalifiseringskamp i fotball fredag.

Forsvareren Morales og angriperen Ruiz scoret begge målene i første omgang. Sjokket over å bli liggende under 0-2 klarte aldri amerikanerne å riste av seg, selv om både Clint Dempsey, Alejandro Bedoya og Jozy Altidore hadde flotte og til dels store sjanser. Men ingen av dem fikk ballen forbi Guatemala-keeper Paulo Motta.

Halvveis i kvalifiseringen ligger det amerikanske laget på tredjeplass. Det var også første gangen USA tapte for Guatemala i en VM.-kvalifisering. Amerikanerne spiller i gruppe C.

Det er Trinidad og Tobago som leder gruppen med Guatemala på en overraskende annenplass. USA ligger fire poeng bak lederlaget på tredjeplass.De to beste lagene i hver av gruppene går videre til en avsluttende finalerunde for å komme med til VM i 2018, et mesterskap som spilles i Russland.

I finalerunden går de tre beste lagene automatisk til VM-sluttspillet, mens laget som ender på fjerdeplass får ytterligere en mulighet i en internasjonal omspillskamp. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus