Meny

Midtsjø på landslaget: – Hadde ikke forventet dette

Fredrik Midtsjø (t.h.) i aksjon for Rosenborg mot Aalesund i november i fjor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborgs Fredrik Midtsjø ble tirsdag tatt ut i sin første A-landslagstropp. Det kom veldig overraskende på trønderen, men var desto mer gledelig.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo offentliggjorde tirsdag troppen som skal møte Estland og Finland til treningskamper senere denne måneden. Den største overraskelsen var kanskje at Fredrik Midtsjø (22) er tatt ut på A-landslaget for første gang.

– Det er stort. Jeg hadde ikke forventet dette, men det er selvfølgelig veldig gøy, sier Midtsjø til NTB.

– Det er en drøm jeg har hatt siden jeg var liten gutt. Det blir ikke bedre, legger han til.

«Kjempehappy»

Midtbanespilleren fikk nyheten før dagens Rosenborg-trening. Han røper at han har hørt at han «har ligget i vannskorpen» på landslaget en stund.

– Trener Kåre Ingebrigtsen ga meg nyheten om uttaket i garderoben i dag (tirsdag). Jeg var «kjempehappy» med det, sier 22-åringen, som skal gi alt for å ta vare på sjansen.

– Jeg ønsker å vise meg fram, jeg vil vise at jeg fortjener tilliten. Først må jeg prestere på trening, så får vi se om jeg også får spilletid i kamp, sier Midtsjø.

Han tror 2015-sesongen har hjulpet ham til å få en plass i troppen.

– Jeg hadde en god sesong i fjor, og de (landslagsledelsen) så meg sikkert i noen kamper da, sier Midtsjø, som sier han ikke har rukket å snakke med Høgmo ennå.

– Men det får jeg nok god tid til å gjøre på samling, poengterer han.

– En trygghet

Midtsjø kjenner flere i Høgmos ferskeste tropp. Lagkamerat Jonas Svensson er tatt ut, det samme er den tidligere Rosenborg-duoen Alexander Søderlund og Ole Selnæs.

– Jeg blir nok raskt kjent med støtteapparatet og spillerne, men det er en liten trygghet i at jeg kjenner noen av spillerne fra før av. Det er bare positivt, sier Midtsjø.

Landslagssjef Høgmo gleder seg til å se Midtsjø i landslagsdrakt.

– Han hadde et gjennombrudd i eliteserien i fjor på et veldig godt Rosenborg-lag, og det synes jeg han følger opp nå. Jeg så han bli matchvinner mot Rostov på Malaga for et par uker siden, og han gjorde også en god serieåpning, sier han – og tilføyer:

– Han er anvendelig, og kan både spille indreløper og høyrekant. Han er løpssterk, tøff i taklingene, har gode ferdigheter og er en målscorer. Jeg gleder meg til å møte han.

Fredrik Midtsjø fikk 29 seriekamper for Rosenborg i fjor. Han spilte fra start i serieåpningen borte mot Odd (0-1-tap) lørdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus