Midtsjø på landslaget: – Hadde ikke forventet dette

Fredrik Midtsjø (t.h.) i aksjon for Rosenborg mot Aalesund i november i fjor.
Fredrik Midtsjø (t.h.) i aksjon for Rosenborg mot Aalesund i november i fjor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborgs Fredrik Midtsjø ble tirsdag tatt ut i sin første A-landslagstropp. Det kom veldig overraskende på trønderen, men var desto mer gledelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo offentliggjorde tirsdag troppen som skal møte Estland og Finland til treningskamper senere denne måneden. Den største overraskelsen var kanskje at Fredrik Midtsjø (22) er tatt ut på A-landslaget for første gang.

– Det er stort. Jeg hadde ikke forventet dette, men det er selvfølgelig veldig gøy, sier Midtsjø til NTB.

– Det er en drøm jeg har hatt siden jeg var liten gutt. Det blir ikke bedre, legger han til.

«Kjempehappy»

Midtbanespilleren fikk nyheten før dagens Rosenborg-trening. Han røper at han har hørt at han «har ligget i vannskorpen» på landslaget en stund.

– Trener Kåre Ingebrigtsen ga meg nyheten om uttaket i garderoben i dag (tirsdag). Jeg var «kjempehappy» med det, sier 22-åringen, som skal gi alt for å ta vare på sjansen.

– Jeg ønsker å vise meg fram, jeg vil vise at jeg fortjener tilliten. Først må jeg prestere på trening, så får vi se om jeg også får spilletid i kamp, sier Midtsjø.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han tror 2015-sesongen har hjulpet ham til å få en plass i troppen.

– Jeg hadde en god sesong i fjor, og de (landslagsledelsen) så meg sikkert i noen kamper da, sier Midtsjø, som sier han ikke har rukket å snakke med Høgmo ennå.

– Men det får jeg nok god tid til å gjøre på samling, poengterer han.

– En trygghet

Midtsjø kjenner flere i Høgmos ferskeste tropp. Lagkamerat Jonas Svensson er tatt ut, det samme er den tidligere Rosenborg-duoen Alexander Søderlund og Ole Selnæs.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg blir nok raskt kjent med støtteapparatet og spillerne, men det er en liten trygghet i at jeg kjenner noen av spillerne fra før av. Det er bare positivt, sier Midtsjø.

Landslagssjef Høgmo gleder seg til å se Midtsjø i landslagsdrakt.

– Han hadde et gjennombrudd i eliteserien i fjor på et veldig godt Rosenborg-lag, og det synes jeg han følger opp nå. Jeg så han bli matchvinner mot Rostov på Malaga for et par uker siden, og han gjorde også en god serieåpning, sier han – og tilføyer:

– Han er anvendelig, og kan både spille indreløper og høyrekant. Han er løpssterk, tøff i taklingene, har gode ferdigheter og er en målscorer. Jeg gleder meg til å møte han.

Fredrik Midtsjø fikk 29 seriekamper for Rosenborg i fjor. Han spilte fra start i serieåpningen borte mot Odd (0-1-tap) lørdag.