Tre strake seire for Caspersen Falla

Maiken Caspersen Falla vant sprinten i Drammens for tredje år på rad.
Maiken Caspersen Falla vant sprinten i Drammens for tredje år på rad. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maiken Caspersen Falla sikret nok en sprintseier i Drammen onsdag. Falla vant for tredje år på rad. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer to.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Maiken Caspersen Falla trodde sykdomsproblemene hadde ødelagt alle muligheter til å vinne sprintcupen sammenlagt. Seieren i Drammen snudde om på det.

Onsdagens triumf var Fallas fjerde på sju sprintforsøk i verdenscupen denne sesongen. I tillegg har 25-åringen en annenplass fra skøytesprinten i Davos før jul. De to siste sprintrennene – i Oberstdorf og Planica – måtte hun stå over som følge av sykdom.

Dermed skaffet svenske Stina Nilsson og Ingvild Flugstad Østberg seg et forsprang i kampen om den gjeve krystallkula. Den har regjerende OL-mester Falla fortsatt til gode å vinne.

– Det var en nedtur da jeg ble syk i Planica og ikke fikk gå der. Da så jeg sprintcupen ryke, men nå har jeg fått håpet tilbake. Derfor må jeg prioritere sprint hardt framover, sa Falla til NTB etter onsdagens seier i Drammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Northug vant i Drammen

Den ga 100 kjærkomne poeng, hvilket betyr at det nå skiller kun 34 poeng opp til ledende Nilsson i sammendraget. Østberg har på sin side 16 poeng mer enn Falla.

– Jeg skjønner at det bare er 34 poeng opp til Stina, og det er mye mindre enn da jeg våknet i dag. Det er fortsatt håp, og seieren i sprintcupen har jeg hatt lyst på hele sesongen, sa 25-åringen.

Usikker på egen form

Som følge av den siste tidens sykdomstrøbbel hersket det usikkerhet rundt Fallas form foran onsdagens sprint. Selv hovedpersonen var svært usikker på hva dagen ville bringe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg var veldig usikker på meg selv og tenkte at jeg både kunne vinne og ryke ut av prologen, røpet Falla, som jublet som om hun hadde vunnet da plassen i kvartfinalen var sikret.

– Jeg var bare så veldig glad for å gå videre fra prologen. Jeg har følt meg dårlig de siste dagene, og derfor måtte jeg egentlig bare ta heat for heat, sa Gjerdrum-løperen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange skiturer har hun ikke hatt den siste tiden.

– Jeg har vært i trening, men trent mye styrke og holdt kroppen i gang innendørs. Søndag hadde jeg min første skitur på en uke, sa Falla.

Dronningen av Drammen

Sykdomsproblemene som ødela både Tour de Ski, verdenscuprennene i Planica og Nove Mesto samt NM skal nå være tilbakelagt.

– Jeg har hatt en mild type influensa som har påvirket lungene og luftveiene mine. Normalt sett blir jeg veldig tett i lungene av å gå skirenn, men i det siste har de blitt tette selv om jeg ikke har gått hardt. Det har vært mye medisinering for å prøve å åpne det opp, sa Falla.

Onsdag tok hun sin tredje strake seier i Drammen. Ingen andre løpere har mer enn tre seirer i den etter hvert så tradisjonsrike sprinten.

– Jeg vet at jeg kan gjøre det bra i Drammen, og derfor er dette et renn jeg merker litt ekstra av for i kalenderen. Jeg har selvtillit på dette oppløpet, og vet jeg kan gå fra de aller fleste, sa 25-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kollen neste?

Til tross for at sprintcupen har førsteprioritet retter hun nå blikket mot tremila i Holmenkollen kommende søndag. En prat med landslagets medisinske apparat avgjør om 25-åringen tar sjansen på å gå der.

– Det fungerte veldig bra i dag, og det er jeg veldig glad for. Det betyr at det ser lyst ut med tanke på å gå i Kollen, sa Falla.

Fem renn gjenstår i sprintcupen. Det første går i Stockholm allerede kommende onsdag. Deretter skal det kjempes om poeng i Lahti, før alt avgjøres med tre sprintrenn i Tour de Canada.

– Det blir viktig å være i god form til Canada, og å sørge for at kropp og luftveier fungerer bedre enn hva de har gjort i det siste, sa Falla.

Les også: Svensk sportsprofil lei norsk arroganse: – Slutt med svenskespøkene nå