Northug vant i Drammen

Petter Northug under prologen i sprinten i Drammen onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Petter Northug under prologen i sprinten i Drammen onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Northug vant den klassiske verdenscupsprinten i Drammen på blanke ski. Det ble nordmenn på de fire første plassene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Northug tok sin første verdenscupseier for sesongen. Nordmannen utnyttet den gode gliden med sine blanke ski og hadde et godt forsprang på oppløpet. Kun Ola Vigen Hattestad, som ble nummer tre, valgte samme taktikk i finalen.

– Det føltes bra. Denne farten kan jeg holde på hele femmila på lørdag, spøkte Northug til NRK etter løpet.

God norsk innsats

Eirik Brandsdal var nære ved å stjele annenplassen fra Hattestad, men ble nummer tre. Finn Hågen Krogh endte på fjerdeplass. Svenske Teodor Peterson ble beste ikke-norske på femteplass. Alexander Panzjinskij ble sistemann i finalen.

Vinneren Northugs forrige seier i et internasjonalt renn kom i VM i Falun på 50 kilometer klassisk. Langrennsstjernen har likevel hatt en godkjent sesong med blant annet fjerdeplass i Tour de Ski.

Kollen

Lørdag venter den gjeve 50-kilometeren i klassisk i Holmenkollen. En seier der henger høyt for 30-åringen, men der vil han trolig få hard kamp av Martin Johnsrud Sundby. I spurtformen VM-kongen fra Falun er i, må lørdagens startfelt trolig kvitte seg med Northug før avslutningen.

– Artig å vinne skirenn. Det har føltes bra den siste tiden. Nå gjelder det bare å få dette ut av kroppen, så blir det en bra duell mot Sundby. Han smiler nok av at jeg gikk fire heat i dag, sa Northug.

Les også: Tre strake seire for Caspersen Falla