Løseth felte tårer da drømmen ble oppfylt

Nina Løseth vant verdenscuprennet i slalåm i Santa Caterina.
Nina Løseth vant verdenscuprennet i slalåm i Santa Caterina.
Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nina Løseth kunne slippe jubelen løs etter at hun sikret karrierens første verdenscupseier i slalåm tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Løseth forsvarte ledelsen fra første omgang og vant suverent i italienske Santa Caterina.

Jenta fra Ålesund hadde virkelig en god dag i løypa. I første omgang kjørte hun sterkt fra startnummer én. Ingen kunne måle seg med henne i første del av rennet. Charlotte Chable fra Sveits var nærmest, 25 hundredelssekunder bak. I annen omgang fulgte den norske jenta opp med en ny, glimrende omgang.

– Det var helt fantastisk. Jeg ble litt sjokkert da jeg kom i mål, men det var en god følelse å stå der på toppen. Det kom noen tårer da nasjonalsangen ble spilt, sier Løseth til NTB.

Løseth bare økte nedover i løypa og vant suverent med over ett sekund på Sarka Strachova fra Tsjekkia. Veronika Velez-Zuzulová fra Slovakia ble nummer tre.

– Jeg hadde en følelse på at jeg gjorde en feil på toppen, så da tenkte jeg at det bare var å gi full gass. Derfor var jeg litt sjokkert i mål, men man vet aldri hvor mye feilene koster, sier Løseth.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nervøs

Løseth hadde en dårlig opplevelse i sitt forrige slalåmrenn. Da var det store forventninger til henne, men hun hektet allerede i annen port. Det preget henne før start i første omgang.

– Etter port nummer to tenkte jeg at «nå har du gjort det bedre enn sist, så nå er det bare å kjøre på». Det var isete, og det elsker jeg. Jo mer isete, jo bedre er det for meg, sa hun etter første omgang.

Foran annen omgang klarte hun derimot å holde nervene mer i sjakk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det føltes greit. Jeg følte jeg klarte å slappe av, sier Løseth.

Tirsdagens renn skulle i utgangspunktet gå i Løseths favorittbakke i Zagreb, men på grunn av snømangel ble det flyttet til Santa Caterina. Det skulle vise seg å være gode nyheter for Løseth.

Les også: Konkurrentene hyller Henrik Kristoffersen: Han er «ufattelig» kald

God form

26-åringen har hatt en solid sesong så langt i vinter. Hun har satt karrierebeste både i slalåm og storslalåm med annen- og femteplass. Flere eksperter antok at det bare var snakk om et tidsspørsmål før slalåmspesialisten sto på toppen av seierspallen i verdenscupen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv var hun ikke helt fornøyd med sesongstarten. Løseth kjørte sterkt i storslalåm i innledningen, men i spesialdisiplinen slalåm var ikke alt som det skulle. Den norske alpinisten mente selv hun manglet selvtillit i slalåm, men etter en god treningsperiode fant hun den tilbake.

Les også: Hirscher raser etter drone-skandale

Nina Løseth:

* Navn: Nina Løseth

* Alder: 26 år

* Født og oppvokst: Åse i Ålesund

* Klubb: Spjelkavik

* Meritter: Én seier, én 2.-plass og to 3.-plasser i verdenscupen i slalåm og to NM-gull.

* Aktuell: Tok sin første verdenscupen seier i slalåm tirsdag.