Konkurrent hyller Kristoffersen

Henrik Kristoffersen er i kjempeform.
Henrik Kristoffersen er i kjempeform. Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske alpinstjernen Felix Neureuther nøler ikke med å omtale Henrik Kristoffersen som «ufattelig» kald og rolig for alderen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Neureuther og resten av slalåmeliten har måttet se seg grundig slått av den 21 år gamle nordmannen i sesongens to første slalåmrenn. I Madonna di Campiglio to dager før julaften var seiersmarginen på formidable 1,25 sekunder.

Selv de siste sesongenes dominerende slalåmkjører, østerrikske Marcel Hirscher, har havnet fullstendig i Kristoffersens skygge.

– Jeg har kjent ham i noen år nå, og for alderen er han ufattelig kald, sier en imponert Neureuther om sin norske konkurrent.

– Han går til alle oppgaver med en profesjonalitet jeg i hvert fall ikke hadde på den alderen, tilføyer veteranen.

Onsdag er det duket for det første verdenscuprennet i slalåm i 2016. Santa Catarina er arrangør for rennet som opprinnelig skulle ha gått i den kroatiske hovedstaden Zagreb.

Henrik Kristoffersen må finne seg i å være klar favoritt etter det han har vist den siste tiden. Ikke bare har han imponert i slalåm, men i desember ble det også andreplass i storslalåmrennet i Alta Badia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

21-åringen fra Rælingen er med andre ord mannen å slå.

Kommende helg forflytter alpinsirkuset seg til sveitsiske Adelboden. Lenge var det usikkert om de planlagte rennene i storslalåm og slalåm kunne gå som oppsatt på grunn av snømangel, men i helgen ga arrangørene grønt lys.

Les også: Hirscher raser etter drone-skandale