Åpen for alle - alltid

Løfshus og landslagsløperne jubler for Northug-avtale

Petter Northug trente tirsdag på isbreen i Val Senales.
Petter Northug trente tirsdag på isbreen i Val Senales. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Northug og det norske langrennslandslaget trener sammen på isbreen i Val Senales, men har ingenting med hverandre å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I hvert fall ikke foreløpig. Landslaget tok turen opp på breen med en gang gondolen begynte å gå, mens Northug og hans folk kom et par timer senere. Der trente de side om side, men uten å ha kontakt med hverandre.

Likevel er det stor tilfredshet over at avtalen er på plass. Det gjelder så vel løperne som landslagssjef Vidar Løfshus.

– Ja, jeg er veldig lettet over at Petter er på plass, og at vi kan begynne å bruke ham i Ruka. Det ville vært et savn for det norske landslaget, og det ville være et savn for langrennsmiljøet, dersom ikke han hadde vært der. At det er blitt en løsning er jeg veldig, veldig glad for, innrømmer landslagssjefen overfor NTB.

Tok lang tid

På et tidspunkt stoppet forhandlingene mellom Northug og skiforbundet helt opp. Det ble rett og slett brudd. Skiforbundet slo fast at uten avtale ble det verken verdenscup eller Tour de Ski på trønderen med fire gull fra Falun-VM.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men etter en forhandlingsstopp, som ikke varte så lenge, begynte partene å snakke sammen igjen. Sist søndag ble det enighet, til og med om en avtale som gjelder for de tre kommende årene.

– At det har drøyd å få avtalen med Petter Northug på plass opptar jo løperne og alle vi som er med på landslaget. Først og fremst er vi opptatt av det for å holde på de prinsippene vi har sagt vi skal holde på til siste slutt. Derfor blir dette en snakkis, forteller Løfshus.

Bra med tre år

Løfshus mener det er veldig bra for alle parter at man nå slipper å forhandle hvert år. Det gir større forutsigbarhet, og nå vet partene, både Northug og hans folk og skiforbundet, hvor de har hverandre.

– Jeg tror det er bra for dem som jobber rundt Petter, og ikke minst for skiforbundet, at det er inngått en treårig avtale. Da kan vi ha fokus på sporten og utviklingen av den, og så slipper vi å bruke mye ressurser på sommeren på den typen forhandlinger og langtekkelige prosesser, mener Løfshus.

– Synes du dette har tatt for lang tid?

– Nå har vi jo vært gjennom disse rundene noen ganger før og visst at forhandlinger tar tid. Man skal jo forhandle til begge parter er fornøyde, og slik var det jo denne gangen også, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.