Halvbra av Carlsen i lynsjakk i Stavanger

Magnus Carlsen går sammen med manager Espen Agdestein på flor og fjære før lynsjakken. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.
Magnus Carlsen går sammen med manager Espen Agdestein på flor og fjære før lynsjakken. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Magnus Carlsen vant partiene mot både Vishy Anand og Hikaru Nakamura i lynsjakkturneringen i Norway Chess mandag, men tapte også flere partier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg fikk hatt det litt gøy i dag, men jeg var som en glad amatør, sa Carlsen til NTB.

Han var i godt humør selv om spillet hans ikke var som han hadde ønsket.

Lynsjakkturneringen mandag kveld avgjorde hvilke fem av de ti deltakerne i Norway Chess som får fordelen av å starte med hvite brikker i fem av de ni rundene i turneringen.

Etter fire seirer, tre remis og to tap havner verdensmesteren i sjakk på 4. plass med 5,5 poeng og skaffet seg den fordelen, i selskap med Maxime Vachier-Lagrave.

Han vant lynsjakken med 6,5 poeng foran Hikaru Nakamura (6) og Vishy Anand (5,5) og Anish Giri (5,5).

Godt

Å slå amerikanske Hikaru Nakamura var godt for selvtilliten, dagen før første runde i Norway Chess. Carlsen og Nakamura er henholdsvis nummer en og to på verdensrankingen i lynsjakk, og Carlsen har påpekt at Nakamura blir hovedutfordrer i hovedturneringen de neste ti dagene.

Jon Ludvig Hammer, som er ranket nummer 61 i verden og langt bak resten av deltakerne i Stavanger havnet på sisteplass i lynsjakken

Årets Norway Chess er den tredje i rekken, og Carlsen er ekstra klar for en seier her siden han har kommet på andreplass både i 2013 og 2014.

Personvernpolicy