Vålerenga vant drama

Vålerenga kunne, til slutt, juble for tre poeng i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Vålerenga ledet tidlig 3-0, men klarte så vidt å få med seg alle poengene da Viking ble slått 4-3 i Stavanger søndag.

Det så ut til å ebbe ut med 3-3 på Viking stadion etter en fantastisk opphenting av hjemmelaget. Så dukket Christian Grindheim opp. VIF-kapteinen kriget inn 4-3 på overtid og utløste enorm glede i Vålerenga-leiren.

– Viking virket litt tomme for krefter etter 3-3. For å oppsummere, så var vi gode i første omgang og ræva i annen. Men det er ekstra deilig for en haugesunder å avgjøre i Stavanger, sa Grindheim til C More like etter kampen.

Det så meget lyst ut for Vålerenga allerede da 45 minutter var spilt. Da hadde Ghayas Zahid gjort to mål, mens Deshorn Brown hadde lagt på til 3-0.

Men like før dommer Kent Henry Johnsen skulle blåse til pause, fikk Veton Berisha stå helt uforstyrret og heade inn 1-3-reduseringen. Da begynte nok både spillere og tilskuere å tenke på tilsvarende oppgjør i fjorårets eliteserie.

Den gang ledet Vålerenga 5-2 med et kvarter igjen å spille, men Viking kriget seg tilbake i kampen og sikret seg ett poeng ved å utligne til smått sensasjonelle 5-5.

Viking best etter pause

Fullt så ille gikk det ikke søndag, men Vålerenga-spillerne så ganske paralyserte ut da de entret banen etter et drøyt kvarter i garderoben.

For etter at gjestene virket meget komfortable, og var effektive, før pause, var det Viking som styrte det meste i annen omgang. Innbytter Jón Dadi Bödvarsson gjorde 2-3 etter 69 minutter, mens Berisha headet inn sitt andre for dagen ti minutter før slutt. 3-3 og opphentingen, eller VIF-kollapsen om du vil, var et faktum.

Grindheim ville det altså annerledes og sørget for at Kjetil Rekdals menn kunne ta med seg hjem de tre poengene som så ut til å være pakket langt ned i håndbagasjen etter 45 minutter.

– I dag synes jeg synd på guttene. De var oppofrende og jobbet meget hardt. Men sånt skjer. Kanskje var vi litt uheldige, for jeg synes vi hadde bra kontroll i 2. omgang, sa Viking-trener Kjell Jonevret.

Wæhler ut med hodeskade

Et skår i gleden for Vålerenga var at Kjetil Wæhler tidlig måtte gi seg med en hodeskade. Han fikk en smell i duell med Abdullahi allerede etter fem minutter og klarte ikke fortsette.

Wæhlers hodeskade kommer, uten sammenligning for øvrig, samme uke som midtstopperkollega André Muri måtte se seg nødt til å legge opp som følge av gjentatte hodeskader.

Med tre poeng i Stavanger holder Vålerenga koken i tetstriden. Med fire strake seirer er hovedstadsklubben på 3.-plass, à poeng med Stabæk. Viking blir stående på 5.-plass, fire poeng bak søndagens motstander.