Meny

Effenberg: – Guardiola føler presset

Pep Guardiola er under press. (Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere tyske fotballstjernen Steffen Effenberg tror Bayern München-trener Pep Guardiola sliter med å håndtere forventningene foran onsdagens mesterligaduell med Barcelona.

Bayern har vunnet to strake ligatitler under spanjolens ledelse, men ifølge Guardiola er ikke det nok til å tilfredsstille ledelsen i den tyske storklubben. En mesterligatriumf må til for å stille appetitten på suksess, og onsdag er Barcelona motstander i semifinalen.

I den kampen er Guardiola tilbake på Nou Camp for første gang siden han vant 14 titler på fire sesonger som trener i Barcelona.

Liker ikke Guardiola-stil

Tidligere Bayern-strateg Steffen Effenberg hevder Guardiolas oppførsel på sidelinjen tyder på at spanjolen er stresset. Bayern-treneren sitter ikke stille mange sekundene i løpet av en kamp, men jager i stedet på spillerne sine.

– Jeg er ingen fan av Guardiolas ekstreme coaching under kampene. Du må stole på spillerne dine, for du har allerede forberedt dem til kampen i mange dager, sier han til magasinet Kicker.

– På toppen av det, havner Guardiola ofte i diskusjon med linjemenn og fjerdedommere. Det illustrerer ytterligere hvilket enormt press han er under, tilføyer den tidligere midtbanespilleren.

Håper på Bayern

Han hevder gamleklubben går inn i onsdagens semifinale som underdogs, tatt i betraktning at Barcelona har vist fryktinngytende form den siste tiden. Lagets to siste kamper i La Liga har endt med seier 6-0 og 8-0.

Spisstrioen Lionel Messi, Neymar og Luis Suárez står med fenomenale 108 mål mellom seg denne sesongen.

– Men noen ganger går det ikke som man tror i fotball, og jeg krysser fingrene for Bayern. Det blir den største testen for Guardiolas fotballfilosofi så langt, sier Effenberg.

Den tidligere stjernespilleren jobber i øyeblikket som ekspert for tysk TV.

Populært