Effenberg: – Guardiola føler presset

Pep Guardiola er under press. (Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix)
Pep Guardiola er under press. (Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix)

Den tidligere tyske fotballstjernen Steffen Effenberg tror Bayern München-trener Pep Guardiola sliter med å håndtere forventningene foran onsdagens mesterligaduell med Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bayern har vunnet to strake ligatitler under spanjolens ledelse, men ifølge Guardiola er ikke det nok til å tilfredsstille ledelsen i den tyske storklubben. En mesterligatriumf må til for å stille appetitten på suksess, og onsdag er Barcelona motstander i semifinalen.

I den kampen er Guardiola tilbake på Nou Camp for første gang siden han vant 14 titler på fire sesonger som trener i Barcelona.

Liker ikke Guardiola-stil

Tidligere Bayern-strateg Steffen Effenberg hevder Guardiolas oppførsel på sidelinjen tyder på at spanjolen er stresset. Bayern-treneren sitter ikke stille mange sekundene i løpet av en kamp, men jager i stedet på spillerne sine.

– Jeg er ingen fan av Guardiolas ekstreme coaching under kampene. Du må stole på spillerne dine, for du har allerede forberedt dem til kampen i mange dager, sier han til magasinet Kicker.

– På toppen av det, havner Guardiola ofte i diskusjon med linjemenn og fjerdedommere. Det illustrerer ytterligere hvilket enormt press han er under, tilføyer den tidligere midtbanespilleren.

Håper på Bayern

Han hevder gamleklubben går inn i onsdagens semifinale som underdogs, tatt i betraktning at Barcelona har vist fryktinngytende form den siste tiden. Lagets to siste kamper i La Liga har endt med seier 6-0 og 8-0.

Spisstrioen Lionel Messi, Neymar og Luis Suárez står med fenomenale 108 mål mellom seg denne sesongen.

– Men noen ganger går det ikke som man tror i fotball, og jeg krysser fingrene for Bayern. Det blir den største testen for Guardiolas fotballfilosofi så langt, sier Effenberg.

Den tidligere stjernespilleren jobber i øyeblikket som ekspert for tysk TV.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært