Viking ga Molde nesestyver

Viking jubler etter det første målet under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Molde på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.
Viking jubler etter det første målet under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Molde på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Tittelforsvarer Molde har havnet bakpå i gullkampen i eliteserien etter 1-2-tapet for Viking i mandagens eliteseriekamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Moldes annet tap denne sesongen og avstanden fram til Rosenborg på tabelltoppen er blitt seks poeng etter at like mange serierunder er unnagjort. Molde har ti poeng, mens Viking med lagets tredje seier denne sesongen har ni.

– Dette smakte veldig godt. Vi fulgte gameplanen vår, sa matchvinner Veton Berisha til TV 2 etter kampen.

Molde-trener Tor Ole Skullerud innså at laget hans kom til kort.

– Vi var svakere enn Viking. De var bedre og vant fortjent over 90 minutter. I andre omgang fightet Viking oss ut av stilen litt og produserte sjanser.

Molde åpnet ballet

Molde fikk riktignok æren av å score det første målet i mandagens kamp i Stavanger. 22 minutter var spilt da jærbuen Tommy Høiland ga gjestene 1-0. Ola Kamara og Mattias Moström kombinerte flott, og sistnevnte fant Høiland som på klassisk vis holdt forsvarerne unna og satte ballen kontrollert i mål.

Hjemmelaget hadde også en del å fare med offensivt. Kjell Jonevrets mannskap hadde fem-seks gode sjanser før Samuel Adegbenro endelig fant veien til mål. Han var høyest i feltet på en corner og fikk uhindret heade ballen i mål.

Lagene tok pause på 1-1, som etter spill og sjanser var et rettferdig resultat.

Moldes stopper Joona Toivio kan være glad for at han slapp unna med det gule kortet da han felte Yann-Erik de Lanlay på vei gjennom tidlig i andre omgang. Dommer Espen Berntsen tolket trolig situasjonen som at finnen ikke fratok Viking-spissen en opplagt målsjanse.

Noe å juble for

Veton Berisha ga uansett et glissent besatt Viking stadion noe å juble for. Hans skudd etter 72 minutter gikk via hælen til Toivio og i mål bak en ellers solid Ørjan Nyland i Molde-målet.

Hjemmelagets kampplan var å spille aggressivt for å stresse Molde-stopperne til å gjøre feil. Den planen lyktes Viking-trener Jonevret med, og spesielt Berisha var et uromoment som Molde-stopperne aldri helt fikk taket på.

– Han løper mye den gutten der. Det er herlig å se, sa Jonevret.

Fightet ut av stilen

Molde syntes å savne midtstopper Vegard Forren mandag. Han er ofte mannen som setter i gang Moldes angrepsspill med sine presise oppspill, men han var henvist til benken denne gangen.

Spørsmålet om laguttaket ble feil, besvarte trener Skullerud slik:

– Det kan alltids diskuteres. Vi vet at Vegard ofte er viktig for oss, men han trenger også en hvil. Det var vurderingen i dag. Jeg er mest misfornøyd med den prestasjonen vi selv leverte etter pause. Vi taper som et lag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært