Gavmilde Bayern falt tungt

Bayern-trener Pep Guardiola fikk en tøff start onsdag. Foto: Miguel Vidar, Reuters / NTB scanpix.

Bayern München er i trøbbel i mesterligaen. 1-3-tap borte for Porto onsdag betyr at laget lever svært farlig i kvartfinalen.

Det skar seg skikkelig defensivt for den tyske mesterklubben. Tre klare forsvarsfeil ga Porto tre mål.

Skadeskutte Bayern manglet Arjen Robben, David Alaba, Javi Martínez, Franck Ribéry og Bastian Schweinsteiger på turen til Portugal.

Nå venter et meget vrient utgangspunkt før returen tirsdag. Trolig kan Bayern få to-tre av sine skadde stjerner på beina til den tid.

Det kan trenges. Oppgaven med å snu dette vil trolig kreve en noe nær perfekt utført kamp hjemme.

Det gikk unna fra start. Etter bare to minutter pådro Bayern-keeper Manuel Neuer seg både straffe og gult kort.

Lett

Ricardo Quaresma feilet ikke. Samme mann la på til 2-0 etter ti minutter. Scoringen kom på et skudd inne i 16-meteren etter at Dante hadde tabbet seg ut.

Thiago Alcántara reduserte like før halvtimen var gått. Også han avsluttet inne i feltet.

Tre skudd gikk innenfor stolper og tverrligger de første 45 minuttene. Alle ga mål. Bayern hadde ballen i over 70 prosent av tiden i 1. omgang.

Jackson Martínez la på til 3-1 etter 65 minutter. Jerome Boatengs elendige heading ga Porto-angriperen noe nær fritt leide.

Bayern har vunnet alle sine fire hjemmekamper i årets turnering med en målforskjell på 13-0.