Jönssons VM-skjebne avgjøres onsdag

Emil Jönsson fikk trøbbel under sprinten i Östersund lørdag. Foto: Henrik Montgomery, TT / NTB scanpix
Emil Jönsson fikk trøbbel under sprinten i Östersund lørdag. Foto: Henrik Montgomery, TT / NTB scanpix

Tirsdag kveld kom langrennssprinter Emil Jönsson til VM-byen Falun. Onsdag blir det klart om han stiller til start på åpningsdistansen sprint.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jönsson pådro seg en muskelbrist i høyre lyske under VM-generalprøven i Östersund lørdag. Det svenske sprinthåpet ble fraktet bort fra stadion med store smerter og undersøkt videre på sykehus.

Les også: Dette blir årets tv-favoritt

Mandag uttalte den svenske landslagslegen Per Andersson at veteranens skadesituasjon var bekymringsfull, men han ville samtidig ikke utelukke at Jönsson kan rekke VM-sprinten.

Hovedpersonen var særdeles fåmælt da han ankom VM-byen tirsdag.

– Vi bestemmer hvordan det blir i morgen, sa Jönsson til Expressen.

Landslagssjef Rikard Grip var på sin side ikke altfor optimistisk på Jönssons vegne da han uttalte seg tidligere på dagen.

– Det virker tøft. Jeg har full tillit til det medisinske apparatet, og de får ta de medisinske avgjørelsene. Men det virker veldig, veldig langt borte. Det kan jeg si, sa han.

Dersom Jönsson må kaste inn håndkleet til sprinten torsdag, kan han fortsatt rekke lagsprinten på Lugnet skistadion tre dager senere.

Tirsdag ble det for øvrig også kjent at Jönssons samboer Anna Haag har pådratt seg en forkjølelse. Dermed er VM i fare også for henne. (©NTB)

Personvernpolicy