Meny

Jansrud til sykehus med smerter

Kjetil Jansrud hadde smerter både i overkropp og bein etter super-G-rennet torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud kjørte inn i en port og skadet skulderen da han ble nummer fire i torsdagens super-G i alpint-VM.

– Jeg tror ikke det er noen fare for resten av mesterskapet, men det skal jeg få avklart i løpet av en time eller to, sa Jansrud til NTB.

Han hadde tydelige smerter i skulderen etter målgang. Det bar rett på sykehus for å ta bilder. Først da vet en omfanget av det ublide møtet med porten.

– Jeg merket at jeg ble nummen i armen og mistet rytmen. Men jeg hadde ikke særlig smerter på vei ned. Det hadde jeg ikke tid til å tenke på, sa Jansrud.

Han ble nummer fire, tre hundredeler bak bronsevinner Adrien Theaux fra Frankrike. Gullet gikk til østerrikske Hannes Reichelt. Jansrud var 27 hundredeler bak vinneren.

– Hvor mye tid jeg tapte, er umulig å si. Det er selvfølgelig surt å ende på denne fjerdeplassen, sa Jansrud.

Han lå lenge på bronseplass, men canadiske Dustin Cook overrasket alle da han sikret sølvet, 11 hundredeler bak Reichelt.

– Jeg skjønner ikke helt at Dustin Cook kunne kjøre inn til annenplass. Det er helt sensasjonelt, sa Jansrud til NTB.

Trøbbel

Kjetil Jansrud fikk trøbbel på toppen, men tapte bemerkelsesverdig lite tid. Peer Gynt-alpinisten hektet overkroppen i en port. Spesielt skulderen så ut til å få et ublidt møte med porten. Faren Jan Jansrud sa til NRK at han håpet sønnen ikke har ødelagt ryggen.

Tidligere i super-G-rennet kjørte hjemmehåpet Bode Miller ut. Han fikk et ublidt møte med den røffe alpinløypa og forsvant tidlig ut. Miller ble bandasjert for et svært stygt kutt.

Reaksjon: Jansrud: – Det var ikke helt krise, men ikke langt unna

Solid Svindal-comeback

Aksel Lund Svindal ligger på en foreløpig sjetteplass, bare ti hundredeler bak Jansrud. Romerikingen har fått sesongen ødelagt av akillesskade, men rakk akkurat VM. Der imponerte Svindal, som kjørte inn til ledelse fra startnummer 14.

– Jeg synes jeg var litt rusten da jeg kjørte, men det var bare å gi gass. Det er helt sykt. Jeg ante ikke hvordan jeg kom til å kjøre. Og jeg måtte kompensere med litt mer gass en vanlig. Det var fett, sa Svindal.

En feil mot slutten av VM-løypa kostet ham medalje.

– Det var litt rock'n roll på toppen. Deretter tok jeg det på innsats og gjorde et bra mellomparti. Jeg tabbet meg ut i bunnen, og der røk det nok noen plasseringer, sa Svindal til NRK.

Reichelt vant 11 hundredeler foran den canadiske overraskelsesmannen Dustin Cook. Adrien Theaux ble nummer tre.

Populært