Meny

Northug skulle sonet under ski-VM

Petter Northug får gå resten av sesongen. Han har fått innvilget å sone med fotlenke. Det skal skje etter sesongen. Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug har fått innvilget soning med fotlenke, bekrefter manageren.

To uker før VM på ski starter i Falun bekrefter Petter Northugs manager Are Sørum Langås overfor Adresseavisen at Northug får gå VM-rennene.

– Vi har søkt om fotlenkesoning og det er innvilget. Når det gjelder soningstidspunkt, så er ikke VM eller resten av sesongen i fare, sier manageren til avisen.

Les også: Northug: – Jeg og mulla Krekar er i samme båt

– Har fulgt ordinær saksgang

Ifølge avisen skal Northug ha fått et konkret tidspunkt for når han skulle sone fengselsstraffen på 50 dager han ble idømt, i tillegg til en bot på 185.000 kroner, etter promillekjøringen. Det skal ha vært midt under mesterskapet i Falun.

– Vi har fulgt helt ordinær saksgang. Alle har mulighet til å søke om elektronisk soning og eventuelt soningsutsettelse, understreker Langås.

Dette betyr at Petter Northug kan gjennomføre ski-VM og resten av sesongen som planlagt.

Les også: Sundby om VM-formen: – Jeg har panikkhvilt

Individuell behandling

Helt siden dommen falt 9. oktober i fjor har det blitt spekulert på når og hvordan Northug skal sone.

Friomsorgsleder Tore Råen i Sør-Trøndelag vil ikke kommentere Northug-saken spesielt.

– Alle saker blir behandlet individuelt. Da kan det få litt ulike utslag. Men alle blir behandlet etter det samme regelverket, sier han til Adresseavisen.

Petter Northug kan fort komme til å gå alle seks øvelsene under VM i Falun som starter torsdag 19. februar. Det er i hvert fall nokså sikkert at han stiller på fem øvelser.

Les også: Advarer mot nytt superdop før Falun-VM

Populært