Meny

Ekspert: – Nåløyet i Real er så trangt

Martin Ødegaard ble presentert som Real Madrid-spiller torsdag. Med på pressekonferansen var klubblegenden Emilio Butragueño. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ble Martin Ødegaard klar for storklubben Real Madrid. Petter Veland, ekspert på spansk fotball, sier klubbens rykte som ren kjøpeklubb er misforstått.

«Galacticos» er en merkelapp som har fulgt Real Madrid i mange år på grunn av klubbens vane med å kjøpe de beste, og ikke minst dyreste, spillerne.

Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, James Rodríguez, Luis Figo og Ronaldo er blant dem som har ankommet Madrid med en meget høy prislapp.

Likevel sier Veland at det er en misforståelse at de bare kjøper stjerner, og ikke utvikler egne spillere.

– I utgangspunktet er de som alle andre. De ønsker å få fram egne spillere, men det er mye lettere for Rayo Vallecano og Levante der kravet om kvalitet er lavere. Nåløyet i Real Madrid er så trangt, men det er der gevinsten er høyest, sier han til NTB.

Veland, som dekker La Liga for C More, peker på at Iker Casillas, Dani Carvajal, Álvaro Arbeloa, Nacho, Jesé og Fernando Pacheco fra dagens stall spilte for klubbens akademi.

– Av 22 mann i troppen er seks kommet fra B-stallen.

Det er ventet at Martin Ødegaard i første omgang skal spille for klubbens B-lag Castillo, som spiller på nivå tre i spansk fotball. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus