Meny

Tottenham slo Chelsea i målorgie

Tottenhams Nacer Chadli feirer sin scoring etter at han sendte hjemmelaget opp i en klar 5-2 ledelse over Chelsea torsdag. Til slutt ble det 5-3 seier til Tottenham. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Eddie Keogh.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tottenham jumpet opp på femteplassen i Premier League etter 5-3 i et målrikt og morsomt oppgjør mot Chelsea hjemme på White Hart Lane torsdag.

Det var Chelsea som scoret først og sist i kampen, men det hjalp ikke stort, for mellom de to scoringene, nettet Tottenham-spillerne fem ganger, mens gjestene fra Chelsea bare klarte å putte ytterligere en ball i nettet.

Diego Costa sendte Chelsea i ledelsen etter 18 minutter, men i det siste kvarteret av første omgang, var Tottenham det førende laget.

Spillerne fra Nord-London fikk definitivt kampen inn i sitt spor. Det gjorde at Harry Kane (30), Danny Rose (44) og Andros Townsend (45) kunne gi Spurs en klar 3-1 ledelsen til pause. Den siste scoringen kom for øvrig på straffe.

Det var Kane som ble lagt ned og som gjorde at Tottenham fikk straffesparket. Townsend var sikkerheten selv da han satte straffen sikkert i mål.

Tidlig i garderoben

Etter den tredje Spurs-scoringen gikk Chelsea-manager José Mourinho tidlig i garderoben. Han satt ikke på benken og ventet på at dommeren skulle avslutte første omgang. Det var tydelig at manageren ikke likte verken situasjonen eller resultatet, men verre skulle det bli.

Det var en heseblesende åpningsomgang, og det fortsatte med høyt tempo og underholdende spill også etter pause, uten at Chelsea var mer med på notene, for i annen omgang var det Tottenham som scoret først og gikk opp til 4-1. Igjen var det Kane som sto for scoringen.

Han var ustoppelig med sine to fulltreffere, og begge scoringene var flotte. Chelsea-keeper Thibaut Courtois var sjanseløs på begge målene fra Kane som virkelig var i storform, særlig foran mål.

Eden Hazard reduserte til 2-4 etter Kanes scoring i annen omgang, og det reddet både spenningen og intensiteten i kampen, men da Nacer Chadli la på til 5-2, var det meste i realiteten avgjort.

Trøstemål på slutten

Chelsea fikk et trøstemål på slutten, men da John Terry fastsatte sluttresultatet med sin 3-5 scoring, var kampen avgjort. Det sto igjen tre minutter pluss tillegg, og det var klart for alle at Chelsea hadde tapt.

Nederlaget gjorde at Chelsea nå står med samme antall poeng og helt lik målforskjell som Manchester City på toppen av tabellen. Begge lagene har 46 poeng og en målscore på 44-19. City vant sin kamp 3-2, og der var det Frank Lampard som ble matchvinner 12 minutter før slutt.

Dansken Christian Eriksen spilte hele kampen for Spurs torsdag, og han var innblandet i forspillet til 2-1 scoringen før pause.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus