Meny

Norge skuffet da Kasai og Ammann delte seieren

Nordfjordingen Anders Fannemel ble beste nordmann i finske Ruka lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Anders Fannemel og Anders Bardal falt på resultatlistene i andre omgang av verdenscuprennet i Ruka. Øverst på lista tronet superveteran Noriaki Kasai sammen med Simon Ammann.

Kasai avsluttet andre omgang, men hoppet på 131,5 meter så ut til å bli for kort for seier. Simon Amman, som lå på sjetteplass etter første omgang, ledet nemlig etter et andrehopp på 144 meter.

Etter litt ventetid ble det derimot klart at Kasai endte på eksakt samme poengsum som Ammann – 272,2 poeng. Det ble delt seier mellom japaneren og sveitseren, med tyske Severin Freund på tredjeplass.

Etter første omgang lå Anders Fannemel på tredjeplass etter et hopp på 140,5 meter. Nordfjordingen la bare bak Kasai og østerrikske Michael Hayböck, mens Anders Bardal lå på femteplass etter et hopp på 138,5 meter.

Pallsjansene var store, men annen omgang ble skuffende. Fannemel endte på delt sjetteplass etter et hopp på 131 meter, mens Bardal ble nummer åtte etter et 130 meter langt annethopp.

Rune Velta beholdt tiendeplassen fra første omgang etter et annethopp på 131 meter, mens Joachim Hauer falt fra 24. til 29.-plass etter et svært skuffende svev på 109,5 meter. Tom Hilde skuffet med 107,5 meter i første omgang og kvalifiserte seg ikke for andre omgang.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus