Kowalczyk: – Blir aldri bestevenn med Bjørgen

Justyna Kowalczyk tror ikke at hun kommer til å være i toppen under helgens verdenscupåpning i Ruka, Finland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Justyna Kowalczyk tror ikke at hun kommer til å være i toppen under helgens verdenscupåpning i Ruka, Finland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

En usikker Justyna Kowalczyk gjentok fredag at hun og Marit Bjørgen nok aldri kommer til å bli bestevenner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til det ligger det for mye aggresjon mellom dem. Mye av den dårlige stemningen mellom de to skyldes bruken og skriveriene rundt astmamedisinen som Bjørgen har tatt de siste sesongene.

For bare et par uker siden gjentok Kowalczyks sine betenkeligheter rundt Bjørgens astmabruk, og hun stilte spørsmål om den virkelige effekten av medisinen.

Svar på tiltale

– Du er kanskje ny her? Jeg gjentok bare det samme som jeg sa for fire år siden, sa Kowalczyk til en finsk journalist som spurte om hennes siste utspill om astmamedisinen.

Kowalczyk snakket med pressen i Ruka fredag ettermiddag, etter at Det internasjonale skiforbundet (FIS) hadde kjørt sitt intervjuopplegg foran helgens verdenscupstart i langrenn i Kuusamo. Den polske jenta er betydelig mer på vakt når hun snakker med utenlandsk presse og ikke bare med den polske.

Livet hennes har tatt en ny retning etter spontanaborten i 2013, og depresjonen hun slet med i etterkant.

– Vi får se hvordan det går. Jeg har normalt ikke gjort det så skarpt her i Kuusamo. Jeg tar det steg for steg og har en lang vei å gå. Jeg er nok ikke tilbake på topp før til neste sesong, sa Kowalczyk.

Sent i gang

Egentlig skulle hun legge opp etter OL i Sotsji, men hun kom fram til at det var langrenn hun ville drive med. For et par måneder siden ble hun ferdig med sin doktoravhandling levert ved universitet i Krakow.

Kowalczyk kom i gang to måneder senere enn normalt med årets sesongoppkjøring, og det gjør henne usikker med tanke på sesongstarten.

Den polske løperen viste for 14 dager siden at formen er grei nok. Da vant hun tre renn i finske Olos. Tre seirer er bra selv om konkurransene ikke holdt verdensklasse.

– Jeg er ute etter å gå to gode klassiskrenn. Mitt store mål for sesongen er VM i Falun. Der er det særlig to renn som teller for meg, sa Kowalczyk og tenkte nok på den klassiske 10-kilometeren og den klassiske sprinten.

Personvernpolicy