Meny

Tidlig remis mellom Carlsen og Anand

Magnus Carlsens niende parti i årets sjakk-VM endte med et lynraskt parti. Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen og Vishy Anand spilte remis i det niende partiet i sjakk-VM torsdag. Spillet var over etter litt i overkant av en time.

Etter 20 trekk var det klart for remis etter at spillerne satt i gang med trekkgjentakelse. Det betyr at Carlsen leder 5-4 sammenlagt. Selv om han bare klarte uavgjort med hvite brikker torsdag, er han et skritt nærmere VM-seieren. Utviklingen av det niende partiet var likevel en skuffelse for ham.

– Det er selvsagt ikke heldig når det ender med et så kort parti som dette, men det ble en konsolidering av stillingen, sa Magnus Carlsen. Partiet var over etter så vidt mer enn en times spill, og det er det korteste partiet de to har spilt sammen i VM-sammenheng.

– Jeg kan vel ikke si at jeg er spesielt fornøyd med den raske remisen i dag. Jeg hadde håpet å få mer ut av spill med hvite brikker, mente Carlsen.

Tøffere

Han ser for seg en temmelig tøff avslutning på årets VM-turnering, og allerede er han klar på at det er i ferd med å utvikle seg til å bli mye tøffere enn det var i Chennai for et år siden. På tilsvarende tidspunkt da ledet Carlsen med tre poeng.

– Jeg hadde mye bedre kontroll i Chennai. Det er det liten grunn til å legge skjul på. Men formen er bra, så jeg har fortsatt mulighet til å sette kraftig press på ham. Det jeg hadde planer om i dette partiet også, men det gikk ikke som jeg hadde trodd og håpet, sa Carlsen.

Flere av ekspertene la vekt på at Vishy Anand nok en gang kom veldig godt i gang med dette partiet. De mente han også denne gangen var veldig godt forberedt.

– Det var bare kjente trekk i dette partiet. Jeg vil vel si at alt som skjedde var ventet, og slik sett var det vel et greit resultat, sa Vishy Anand på pressekonferansen etter det niende partiet.

Ingen detaljer

– Jeg så absolutt ikke hva jeg kunne ha gjort annerledes slik dette utviklet seg. Derfor var det greit med remis, men jeg ønsker ikke å gå i detaljer rundt dette, sa Carlsen etter den drøye timen ved sjakkbordet.

Han slo fast at det halve poenget han sikret seg sendte ham et lite skritt nærmere 6,5 poeng som er det han må ha for å forsvare VM-titlene sin.

– Jeg følte meg mye bedre i dag enn i det forrige partiet, men jeg klarte likevel ikke å gjøre nok med de hvite brikkene. Det er ikke det at det er noen katastrofe, men jeg må vel kunne fastslå at Anand var bedre forberedt enn meg i dag. Uten at det hadde så mye å si, for det har ofte vært omvendt også, slo Carlsen fast.

– Jeg var forberedt på at det meste kunne skje, men slik dette partiet utviklet seg, ble det ganske komfortabelt for mitt vedkommende, sa Anand.

Slik forløp partiet:

1) e4, e5, 2) Sf3, Sc6, 3) Lb5, Sf6, 4) O-O, Sxe4, 5) d4, Sd6, 6) Lxc6, dxc6, 7) dxe5, Sf5, 8) Dxd8+, Kxd8, 9) h3, Ke8, 10) Sc3, h5, 11) Se2, b6, 12) Td1, La6, 13) Sf4, Lb7, 14) e6, Ld6, 15) Kxf7, Sg5+, 16) Kf6, Se4+, 17) Kf7, 18) Sg5+, Kf6, 19) Se4+, Kf7, 20) Kf7, Sg5+.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus