Forlater LSK med hodet høyt hevet

Magnus Haglund har to kamper igjen som Lillestrøm-trener. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix).
Magnus Haglund har to kamper igjen som Lillestrøm-trener. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix).

Avtroppende Lillestrøm-trener Magnus Haglund hadde to dårlige sesonger, men laget har imponert mange dette året. Det gjorde avgjørelsen om å forlate Kanarifuglene enklere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ble det klart at Haglund ikke ønsket å forlenge kontrakten med LSK.

Svensken ledet klubben fra Romerike til 9.- og 10.-plass i sine to første sesonger. I årets sesong går det mot en plassering på øvre halvdel av tabellen, og spillemessig har endelig pilen pekt oppover for klubben. Likevel forlater svensken det norske laget.

– Klart det er lettere å forlate klubben nå enn hva det ville vært med en dårligere plassering. Det har vært gøy å være med i medaljekampen, sier Haglund til NTB.

Ingen påvirkning

Søndag spilte LSK sin første kamp etter at det ble kjent at Haglund forlater klubben. 41-åringen tror ikke det vil gå ut over lagets spill på en negativ måte.

– Jeg tror det påvirker ingenting, svarer Haglund sikkert.

Lillestrøm-kaptein Frode Kippe er enig med sin svenske sjef. Selv om det ble tap (1-2) mot Strømsgodset søndag, mener midtstopperen at spillerne hadde for mye å spille om til at innsatsen skulle bli dårligere.

– Vi fortsetter slik vi har gjort. Vi har fortsatt en god plassering å spille om, noe som betyr mye, mener veteranen.

Les også: Haglund gir seg i Lillestrøm

Usikkerhet

36-åringen er fornøyd med sesongen LSK har hatt, på tross av at det har gått trått de siste tre kampene. Han synes det er vanskelig å si om laget kan bygge videre på det Haglund har skapt.

– Vi får se. Vi har flere spillere på utegående kontrakt, så vi får se hvem som blir og hvem som kommer inn. Derfor er det vanskelig å si, sier Kippe.

Selv om klubben sliter med dårlig økonomi, håper Lillestrøm-kapteinen at den kan være konkurransedyktig på overgangsmarkedet.

– Hvis mange forsvinner ut, håper jeg at vi kan konkurrere om de beste spillerne på markedet, avslutter Kippe.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus