Sogndal vant nøkkelkamp

Sogndal knuste Haugesund 4-1 og tok tre svært viktige poeng i nedrykkskampen. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix

Sogndals elendige form i eliteserien tok en brå slutt lørdag. Jonas Olssons mannskap knuste Haugesund 4-1 i bunnkampen på hjemmebane.

Haugesund tok forrige runde en meget sterk seier mot Rosenborg. Supporterne trodde da at laget var tilbake på riktig spor etter en så langt skuffende sesong. Mot Sogndal ønsket FKH å vise at seieren mot trønderne ikke bare var et engangstilfelle da laget møtte et Sogndal som sto uten seier på elleve kamper.

Vertene hevet derimot spillet fra de forgående kampene. De ga Haugesund store problemer på Fosshaugane.

Scoret på første sjanse

Sogndal fikk en drømmestart på kampen. Oppgjøret startet jevnt, men etter elleve minutter hadde Ulrik Flo løpt seg fri boksen. Han stupheadet inn 1-0 etter et flott innlegg fra Taijo Teniste.

Etter målet styrte Sogndal kampen. Gjestene klarte aldri å skape særlige farligheter, men like før pause utlignet de på sin første sjanse. Haugesund kontret, og Christian Gytkjær fikk ballen i mellomrommet. Med utsiden av foten la han ballen elegant i bakrom til Maic Sema. Han rundet enkelt keeper Kenneth Udjus og utlignet noe ufortjent.

Drømmescoring

I annen omgang bestemte Sogndal seg for å legge Haugesund bak seg i oppgjøret, anført av Tim André Nilsen. På ekte Zlatan Ibrahimovic-vis styrte Nilsen ballen i mål med hælen etter et innlegg fra Petter Strand. Vertene var tilbake i ledelsen og så seg ikke tilbake.

Bare fire minutter senere ga Nilsen hjemmefansen mer å juble over. Etter lekre kombinasjoner endte en retur hos 21-åringen, som økte ledelsen til 3-1.

Sogndal kontrollerte kampen etter de to målene. Haugesund-spillerne så motløse ut. Da det var spilt 83 minutter satte Mahatma Otoo spikeren i kista. På en kontring fikk ghaneseren ballen midt på bortelagets banehalvdel, gikk innover i banen og skrudde ballen i mål bak keeper Per Morten Kristiansen.

Med seieren klatret Sogndal opp på kvalifiseringsplass før Branns kamp mot Odd søndag. De har nå like mange poeng som lørdagens motstander Haugesund.