Meny

Molde jakter sjelden dobbel

Molde jubler etter 2-0-seieren mot Vålerenga på lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 1980 er Rosenborg det eneste laget som har klart å vinne både cupen og serien i samme sesong. I 2014 er Molde på god vei til å følge opp sine erkerivaler.

I eliteserien har Molde allerede langt på vei sikret seg gullet. Med elleve poengs forsprang på Odd og kun 18 poeng å spille om, kan derfor Tor Ole Skullerud ta seg tid til å bruke litt ekstra krefter på cupen.

Skulle Molde klare å vinne både serie og cup, vil de bli det sjuende laget som klarer den bragden. Rosenborg vant sin første dobbel i 1971 og har gjort det seks ganger siden 1988, senest i 2003. Men før den trønderske storhetsperioden må vi tilbake til 1979 for å finne en ny dobbeltvinner i Viking.

I tillegg til disse to har Fredrikstad (1938 og 1950), Lyn (1968), Strømsgodset (1970) og Lillestrøm (1977) vunnet «the double».

Stabilitet

Fotballkommentator og skribent i Aftenposten, Lars Tjærnås, mener at to trofeer i samme sesong er noe som henger «skyhøyt».

– Å vinne «the double» er først og fremst et vitnesbyrd om stabilitet. Få tenker på at fotballag må bevare formen over lang tid for å makte det, sier han til NTB.

– Hvorfor er det så få lag som har klart det?

– I cupen er det nok med én svart dag, så er man ute. Å vinne begge turneringene henger fortsatt skyhøyt og tyder på at alle ledd i klubben har gjort en topp jobb over tid.

Hoseth mot gamle kjente

Første hinder på veien i troféjakten for Molde er onsdagens semifinale mot Stabæk og Magne Hoseth.

Den tidligere Molde-spilleren sto over seriekampen mot sin gamle arbeidsgiver, men i cupen er han klar til dyst.

– Det ville være dumt ikke å få spille en sånn kamp fordi jeg har byttet klubb. Jeg har stått over en kamp av respekt for klubben jeg har spilt for i 12 år. Jeg tror ingen i Molde vil at jeg skal stå over denne kampen også, sa Hoseth til Budstikka forrige uke.

Molde-midtstopper Vegard Forren blir etter alt å dømme ikke spilleklar mot Stabæk etter at han pådro seg en skade under helgens kamp mot Vålerenga.

Semifinalegruff

I den andre semifinalen tar Odd imot Sarpsborg i Skien torsdag. Odd har tapt sine fire siste semifinaler i cupen. Forrige gang de vant var under suksesstrener Arne Sandstø.

Med Dag-Eilev Fagermo ved roret har det blitt tre semifinaletap for skiensklubben.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus