Historisk skytegull for Norge

Odd Arne Brekne satte verdensrekord og var en stor bidragsyter til at det norske laget tok et historisk VM-gull i skyting. Foto fra OL i London i 2012: Erik Johansen / NTB scanpix.
Odd Arne Brekne satte verdensrekord og var en stor bidragsyter til at det norske laget tok et historisk VM-gull i skyting. Foto fra OL i London i 2012: Erik Johansen / NTB scanpix.

Odd Arne Brekne satte verdensrekord og var en stor bidragsyter til at det norske laget tok et historisk VM-gull i skyting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brekne, Ole Kristian Bryhn og Kim Andre Aannestad Lund vant tirsdag lagkonkurransen på 300 meter halvmatch med standardrifle.

Det er aller første gang et norsk lag vinner denne øvelsen i VM. Tidligere er det blitt fire sølv og én bronse, men tirsdag kunne Norge endelig juble for gull etter en knallhard kamp mot det sveitsiske laget.

Flest innertiere

Etter 180 skudd sto både Norge og Sveits bokført med 1634 poeng, men det norske laget sikret gullet på grunn av flere sentrumstiere enn Sveits.

På toppen av det hele satte Brekne ny verdensrekord under konkurransen med 587 poeng. Den gamle rekorden var på 586 poeng.

Gullet var Bryhns og Breknes annet laggull i årets VM. De to var også med på laget som vant 300 meter liggende.

Juniorgull

Også det norske juniorlaget for kvinner tok gull tirsdag. Stina Busk, Jenny Vatne og Karoline Hansen gikk til topps på 50 meter liggende.

Busk skjøt til 618,7 poeng, Vatne fulgte opp med 621,2 poeng, mens Hansen avsluttet med 615,6 poeng. Det holdt til norsk jubel.

I seniorklassen på 50 m liggende ble May Elisabeth Nordahl nummer elleve med 622,6 poeng etter lenge å ha kjempet i teten.

Hanne Skarpodde endte på 13.-plass med 622,1, mens Malin Westerheim endte på plassen bak med 621,9 poeng.

Personvernpolicy