Gjestefrie Godset ga Brann nytt håp

VIKTIG SEIER: Erik Huseklepp scoret et av Branns mål i 4-1-seieren over Strømsgodset på Marienlyst lørdag. (Bildene vises med tillatelse fra TV 2)

Strømsgodset er helt ute av det, mens Brann øyner håp om fornyet eliteseriekontrakt etter målshow og 4-1 i Drammen lørdag.

David Nielsen har fått en stri start i SIF etter at han erstattet suksesstrener Ronny Deila. Den regjerende seriemesteren er ikke til å kjenne igjen.

Lørdagens tap var det tredje på rad og det fjerde på seks kamper. Under dansken har Strømsgodset nå tapt seks av tolv kamper. Klubben faller som en stein på tabellen. Medaljer er bare å glemme.

I nedrykksstriden er Brann, iallfall midlertidig, på trygg grunn. Marcus Pedersen, Kasper Skaanes, Amin Askar og Erik Huseklepp scoret målene da sportsklubben tok sesongens tredje borteseier.

Flamur Kastrati reduserte til 1-3 på ren vilje, men Godset gjorde lite annet enn å trille ball og åpne forsvarsdøren for effektive bergensere. På overtid burde det blitt 5-1, men vertene slapp med skrekken.

Tredje hjemmetap

Rikard Norlings Brann fremsto som den rake motsetningen der de var svært effektive. Godset spilte 46 hjemmekamper på rad uten tap under Deila. Erstatter Nielsen tapte lørdag sin tredje hjemmekamp i serien.

17-åringen Mathias Berg Gjerstrøm debuterte for SIF. Oslo-gutten sto uten spilleminutter i eliteserien, men ble kastet innpå fra start mot Brann.

Det gror godt i Drammen, men Gjerstrøm maktet aldri å sette sitt preg på kampen i solskinnet på Marienlyst. Han ble da også tatt av banen etter første omgang.

Gamle kjente

Strømsgodset innledet best i Drammen, men klarte ikke utnytte sjansebonanza etter 15 minutter, og ble brutalt straffet tre minutter senere. Marcus Pedersen ble spilt gjennom etter en langpasning, mens SIF-keeper Adam Larsen Kwarasey stormet ut mot 16-meteren, bare for å komme for sent.

Upresset kunne Pedersen løfte inn 1-0 mot gamle lagkamerater. Hamar-gutten valgte ikke å juble mot gamleklubben. Gustav Valsvik må ta noe av skylden for baklengsmålet. Han burde passet bedre på Pedersen.

Sju minutter senere var det på ny store rom i Godset-forsvaret. Erik Huseklepp spilte uselvisk Kasper Skaanes fri med keeper, og fra spiss vinkel kunne Skaanes lobbe inn 2-0 alene med Kwarasey.

SIF virket lammet etter 0-2-scoringen. Mange tilskuere forlot lenge før dommer Svein Oddvar Moen blåste av kampen. Få kan klandre dem som gikk for tidlig etter en av Godsets svakeste hjemmeprestasjoner på år og dag.