Fagermo ville ofret EM for nye Norge

Dag-Eilev Fagermo mener liker måten Per-Mathias Høgmo jobber på for å utvikle det norske landslaget i fotball. (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix)
Dag-Eilev Fagermo mener liker måten Per-Mathias Høgmo jobber på for å utvikle det norske landslaget i fotball. (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix)

Dag-Eilev Fagermo skryter av Per-Mathias Høgmo tross tap på tap. Telemarkingen mener at EM-kvalifiseringen kan «ofres».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg liker det han gjør. Per-Mathias gir helt blaffen i resultater nå og kjører sin stil. Det mener jeg er helt riktig, sier Odd-trener Fagermo til NTB.

– Per i dag har ikke Norge et godt nok landslag. Jeg ville vært villig til å ofre en hel kvalifisering for å herde «nye» Norge. For eksempel er Tom Høgli en god fotballspiller, med det kan være at andre med større potensial likevel bør få sjansen på hans plass.

– Mats Møller Dæhli burde spille hvert minutt. Jeg mener at Fredrik Semb Berge skal få sjansen på bekostning av en eldre midtstopper, og her gjelder det kanskje faktisk også for Brede Hangeland. Jeg så ham spille lørdag i Premier League, sier Fagermo.

Perspektiv

– Vi må tenke noen år fram i tid. Den eneste muligheten er å la folk kjenne på nivået og få med seg rutinen. De med størst kapasitet på sikt bør få sjansen for å bygge et lag som kan prestere i seks-sju år, sier Fagermo.

– Men resultater er vel viktig?

– Jeg vet alt om det. Skal vi løfte landslaget, må vi gjøre noe. Høgmo har fortsatt mediene med seg på det han driver med. Det kan kanskje endre seg når EM-kvalifiseringen starter (9. september hjemme mot Italia), men jeg mener altså at vi bør kjøre inn mange unge.

– Ville du tatt ut Martin Ødegaard (15)?

– Ham har jeg sett for lite til å kunne uttale meg skikkelig om, men han manglet kanskje litt tempovekslinger da vi spilte mot dem (Strømsgodset). Her har nok landslagsledelsen god oversikt.

Norge har ikke deltatt i et sluttspill med A-laget siden 2000-EM.

Flere

I 2016 er EM-sluttspillet utvidet til 24 lag, og sjansen for en plass er større.

Men Norge har både Italia og Kroatia i sin gruppe, og en omspillsplass (tredjelaget) er nok det de norske gutta må sikte seg inn mot.

Høgmo har til gode å vinne en landskamp der Norge og motstanderen har spilt med toppede lag.

Han overtok jobben fra Egil «Drillo» Olsen i fjor høst.

Norges landskamper ut året: 3/9 England (b), 9/9 Italia (EM-kval, h), 10/10 Malta (EM-kval, b), 13/10 Bulgaria (EM-kval, h), 12/11 Estland (h), 15/11 Aserbajdsjan (EM-kval, b).

Personvernpolicy