United finaleklar etter seier over Real Madrid

UBESEIRET: Manchester United senket Real Madrid lørdag kveld.

Ashley Young scoret to av målene da Manchester United senket Real Madrid 3-1 foran over 109.000 tilskuere på Michigan Stadium lørdag.

Dermed er United fortsatt ubeseiret under Louis van Gaals ledelse i sesongoppkjøringen. Seieren betyr også at rødtrøyene vant sin gruppe i treningsturneringen «International Champions Cup». I finalen venter erkefienden Liverpool, som spilles i Miami mandag.

– Det vil være en ny forberedende kamp for oss, men det er bedre å vinne den enn å tape den, sa Louis van Gaal etter kampen.

Drømmescoring av United

United tok ledelsen da Young i det 21. minutt banket ballen i nærmeste hjørne etter et angrep med flere flotte kombinasjoner. Spesielt Wayne Rooneys hælflikk var vakker.

– Det var et fantastisk mål av Manchester United. Jeg tror alle på laget hadde en berøring på ballen. Folk kunne ha kommet til stadion bare for å se målet, sa van Gaal.

Seks minutter senere slo Real Madrid tilbake. Gareth Bale ble felt og fikk straffe. Waliseren var trygg fra ellevemeteren og satte 1-1 sikkert bak David de Gea.

Young tok engelskmennene tilbake i føringen åtte minutter før pause. Skuddet var trolig ment som et innlegg, men Iker Casillas klarte ikke å avverge målet.

Begge lag gjorde mange bytter i kampen. I annen omgang tok Real Madrid over banespillet, men den regjerende mesterligavinneren klarte ikke å sette flere baller bak de Gea

Ronaldo-innhopp

I stedet var det Javier Hernández som slo til og økte til 3-1 for Manchester United ti minutter før slutt foran 109.318 tilskuere på Michigan Stadium.

– 300.000 fans har allerede sett oss og nå skal vi spille finalen i Miami, vil det komme enda flere, sa Van Gaal.

På forhånd varslet Carlo Ancelotti at Cristiano Ronaldo ikke kunne spille mot gamleklubben. Ifølge Real-treneren var ikke Ronaldo frisk og klar nok, men stjernespilleren fikk likevel et innhopp det siste kvarteret.

United skuffet enormt forrige sesong da storklubben bare ble nummer sju i Premier League. Rødtrøyene serieåpner hjemme mot Swansea 16. august.

Slo Milan

Liverpool møtte det italienske laget Milan. Det endte med 2-0-seier etter scoring av Joe Allen og Suso.

Allens mål kommer etter flere sjanser. Midtbanespilleren skjøt først i stolpen, før Raheem Sterlings forsøk ble reddet av Christian Abbiati, men ballen havnet hos Allen som satte ballen i mål på sitt annen forsøk.

Susos mål kommer på overtid i annen omgang.

– Dette var en utmerket test for oss. Vi hadde god balanse og kontroll når vi hadde ballen. Jeg synes vi så solide og sterke ut defensivt, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Også Inter og Roma spilte i USA natt til søndag. Det endte med 2-0-seier for Inter.