Magnus Carlsen vant VM i hurtigsjakk

VERDENSMESTER: Magnus Carlsen vant hurtigsjakk-VM i Dubai onsdag. (Foto: Carina Johansen / NTB scanpix)
VERDENSMESTER: Magnus Carlsen vant hurtigsjakk-VM i Dubai onsdag. (Foto: Carina Johansen / NTB scanpix)

Magnus Carlsen vant onsdag VM i hurtigsjakk. Han er den første som har vært mester både i klassisk sjakk og hurtigsjakk samtidig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem siste rundene i VM i Dubai ble avviklet onsdag, og Carlsen sto igjen som vinner. Han ledet med et halvt poeng før siste runde, og tittelen ble sikret med remis mot Teimur Radjabov.

– Seieren betyr mye. Helt siden jeg visste om turneringen i Dubai, ville jeg komme tilbake. Siden det var mange sterke spillere, var det en ekstra motivasjon, sa Carlsen ifølge TV 2 etter triumfen.

Carlsen var flere ganger i trøbbel under finaledagen. Spesielt i nest siste runde mot Alexander Gristsjuk vartet han opp med et kruttsterkt comeback. Den norske sjakkstjernen så ut til å styre mot et klart tap, men han fant til slutt en utvei som felte Gristsjuk.

1 prosent sjanse

På et tidspunkt ble Carlsen bare levnet 1 prosent sjanse til å vinne av datamaskinen som fulgte partiet.

– Jeg måtte bruke alle mine krefter for å holde meg i live. Mot Gristsjuk bommet jeg i åpningen, men så tenkte jeg meg om litt, og da innså jeg at posisjonen min ikke var så verst. Jeg fant ingen presise trekk, men han slet også, og plutselig var partiet åpent, sa Carlsen om den sterke snuoperasjonen.

Tapte mot Anand

Tidligere onsdag åpnet Carlsen med remis mot Levon Aronian, mens han med hvite brikker gikk på sitt eneste tap mot Viswanathan Anand. Som i fjor møtes duoen til VM-kamp i klassisk sjakk senere i år.

Carlsen fulgte deretter opp med å slå kinesiske Yu Yangyi. Totalt plukket han elleve poeng i hurtigsjakk-VM. Han tok fire poeng både mandag og tirsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus